16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κυβερνοεπίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες: Το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε από την επίθεση Sunburst

    Το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας είναι η τελευταία υπηρεσία που επιβεβαίωσε παραβίαση ασφαλείας σε μία από τις χειρότερες επιθέσεις κατά της Αμερικανικής κυβέρνησης. Το Υπουργείο είναι υπεύθυνο για την διαχείριση του πυρηνικού οπλοστασίου των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά έχει δηλώσει ότι η ασφάλεια του οπλοστασίου δεν έχει παραβιαστεί.

    Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft έχει δηλώσει επίσης ότι έχει εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό στα συστήματά της. Υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση βρίσκεται η Ρωσική κυβέρνηση, η οποία αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο σε αυτή.

    Τα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών συγκαταλέγονται στους στόχους της εξελιγμένης αυτής επίθεσης που έγινε γνωστή από αξιωματούχους την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

    Έγινε γνωστό ότι οι επιτιθέμενοι έχουν τουλάχιστον παρακολουθήσει δεδομένα εντός των ομοσπονδιακών δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας, Οικονομικών και Εμπορίου.

    Η Υπηρεσία Ασφαλείας Κρίσιμων Υποδομών (CISA) ανέφερε ότι οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν τα δίκτυα υπολογιστών χρησιμοποιώντας το λογισμικό διαχείρισης δικτύων Orion, το οποίο αναπτύσσεται από την εταιρεία SolarWinds στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Μέσα ενημέρωσης αποδίδουν την επίθεση στην Ρωσική κακόβουλη ομάδα Cozy Bear ή APT29, η οποία συνδέεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. Η ίδια ομάδα φαίνεται ότι κατάφερε να πλήξει το Υπουργείο Εξωτερικών και τους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Λευκού Οίκου κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

    Σε δήλωση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Δευτέρα, η Ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε ότι δεν διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles