21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Lena Dunham και το… Photoshop Fail της Vogue

    Είναι μία από τις γυναίκες που έχει καταφέρει να τη συζητάει όλη η Αμερική -και όχι μόνο- για την προσωπικότητα και το ταλέντο της. Η Lena Dunham, δημιουργός και πρωταγωνίστρια των Girls, είναι από τις ακομπλεξάριστες εκείνες περιπτώσεις γυναικών που δεν έχουν πρόβλημα με το γεγονός ότι δε διαθέτουν τις “ιδανικές” αναλογίες που επιτάσσει το lifestyle, παρόλα αυτά, όχι απλά να αισθάνεται άνετα μ’ αυτό, αλλά το πλασάρει με τη φυσικότητα που θα έπρεπε να κάνει ο καθένας για τον εαυτό του. Και κάπως έτσι, επιλέχθηκε από την Vogue ως εξώφυλλο του τεύχους Φεβρουαρίου, οι υπεύθυνοι της φωτογράφησης και του cover ωστόσο, δε ξέφυγαν από τις “κακές” τους συνήθειες

    Lena Dunham Vogue Photoshop Fail

    Το υπερβολικό Photoshop -στο οποίο μας έχει συνηθίσει ο χώρος της μόδας δυστυχώς εδώ και χρόνια- έδωσε το παρόν, έτσι, για ακόμη μία φορά βλέπουμε, φωτογραφίες που απέχουν από την πραγματικότητα, χωρίς στην τελική να υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό. Σε μία από αυτές, μάλιστα, το αριστερό χέρι της Lena Dunham απουσιάζει, σε ένα “fail” από αυτά που συμβαίνουν συχνά και μόνο γέλια πολύ να προκαλέσει, κάνοντάς μας να χάσουμε την ουσία μίας τέτοιας επιλογής και φωτογράφησης. To Jezebel, μάλιστα -ένα από τα sites του ομίλου Gawker- δε δίστασε να προσφέρει 10.000 δολάρια σε όποιον στείλει τις φωτογραφίες της Dunham… χωρίς ρετουσάρισμα σ’ αυτούς έστω και ανώνυμα, δημιουργώντας τον σχετικό ντόρο.

    Η ίδια η Lena Dunham ευχαρίστησε τη Vogue μέσω twitter για την πολύ καλή δουλειά, ωστόσο η αλήθεια είναι πως μία καλή ιδέα του περιοδικού, η επιλογή της για εξώφυλλο, χάνει πόντους από το υπερβολικό Photoshop. Αγαπάμε το πρόγραμμα της Adobe, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται για άλλους λόγους. Αν πρέπει τα γυναικεία περιοδικά και ο κόσμος του lifestyle να βρουν τον τρόπο να αγαπήσουν (και να μας κάνουν να αγαπήσουμε) τα καθημερινά πρότυπα και αυτό που είναι και πρεσβεύει ο καθένας μας, αυτό μπορεί να γίνει σίγουρα με λιγότερο Photoshop.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles