13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Lenovo @MWC 2021: Αέρας ανανέωσης για τα «σούπερ οικονομικά» Tab M7 και M8 (3rd gen)!

    Πέραν των εκπληκτικών Yoga Tab 13, Yoga Tab 11 και P11 Plus που ήταν λογικό να συγκεντρώσουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, η Lenovo στο πλαίσιο της παρουσίας της στο MWC 2021 ανακοίνωσε επίσης την ανανέωση των δημοφιλών Tab M7 και Μ8 tablets. Τα Tab M7 και Μ8 αποτελούν τα best-sellers του κολοσσού της τεχνολογίας και είναι τα απόλυτα value for money machines στην budget-friendly κατηγορία! Για αυτό και με ικανοποιήση πληροφορηθήκαμε ότι μέσα στο καλοκαίρι, πρόκειται να δούμε την αναβαθμισμένη έκδοση τους (3rd gen).

    Ειδικότερα, το M7 (3rd gen) διαθέτει IPS LCD οθόνη στις 7 ίντσες (1024×600 pixels resolution) με φωτεινότητα στα 350 nits, προσφέροντας προστασία από τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας που εκπέμπει το μπλε φως. Σε ότι έχει να κάνει με το chipset που «φοράει» το αναβαθμισμένο Μ7, η Wi-Fi έκδοση θα κυκλοφορήσει με το MediaTek MT8166 chipset, ενώ το LTE μοντέλο με το MT8766. Το προσιτό tablet της Lenovo θα στηρίζεται στο Android 11 Go Edition και θα διαθέτει 2GB RAM και 32GB storage (με επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο στο 1TB), πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένο για περισσότερο basic tasks, όπως είναι το Internet browsing και η πλοήγηση στα social media. Επίσης, όπως αποκάλυψε η Lenovo, το M7 θα υποστηρίζει Wi-Fi 5 και η μπαταρία του θα διαθέτει χωρητικότητα στα 3.750mAh (με υποστήριξη για fast charging στα 10W), πράγμα που μεταφράζεται σε περίπου 10 ώρες για Internet browsing και video streaming, ενώ θα διαθέτει κάμερες στα 2MP (selfie και rear). Τέλος, από το μονό ηχείο του θα υποστηρίζει Dolby Audio, ενώ θα είναι εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς θα «ζυγίζει» μόλις 236 γραμμάρια.

    Το Tab M8 (3rd gen) αναμένεται να είναι ένα click καλύτερο, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από την budget-friendly φιλοσοφία που διέπει την κατηγορία των εξαιρετικά πετυχημένων M tablets. Συγκεκριμένα, το M8 θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα (Iron Grey και Platinum Grey) και έρχεται με display στις 8 ίντσες με IPS LCD panel και ανάλυση στα 1280×800 pixels. Όπως και το M7, έτσι και το M8 θα προσφέρει προστασία από μπλε φως και 350 nits φωτεινότητας. Στα ενδότερα, η επιλογή SoC που κάνει η Lenovo είναι το MediaTek Helio P22T (octa-core), το οποίο θα συνεργάζεται με LPDDR4 RAM και 32GB storage.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν δύο εκδόσεις, η μεν πρώτη θα διαθέτει 2GB RAM και θα τρέχει λειτουργικό Android 11 GO, ενώ η version με τα 3GB θα υποστηρίζει το «κανονικό» Android 11. Παράλληλά, θα υποστηρίζει LTE, dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GNSS (GPS, A-GPS, Beidou, GLONASS) και θα διαθέτει παραδοσιακό headphone jack των 3.5mm. Επίσης, το αναβαθσμένο Tab M8 θα διαθέτει main camera στα 5MP και selfie cam στα 2MP, ένα μονό ηχείο με υποστήριξη Dolby Atmos και η χωρητικότητα της μπαταρίας του θα κυμαίνεται στα 5,100mAh.

    Αμφότερα θα διακρίνονται για την μεταλλική ποιοτική κατασκευή τους και θα προσφέρουν τα Google Entertainment Space και Google Kids Space (ότι πρέπει δηλαδή για να χρησιμοποιούνται από τα μέλη μιας οικογένειας). Όσον αφορά την τιμή τους, αυτή θα είναι… «χώμα» με το M7 να κοστίζει γύρω στα 120 ευρώ και το M8 ενδεχομένως να προσεγγίζει τα 150 ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί η τελική τιμή του (πράγμα που θα συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles