15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Lenovo ThinkPad X1 Carbon (7ης γενιάς): Το απόλυτο business laptop είναι πιο slim & light απ’ ό,τι θα φανταζόσασταν

    Μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές στη δουλειά το τελευταίο διάστημα περιελάμβανε την άφιξη μίας βαλίτσας. Ναι, σωστά διαβάσατε, βαλίτσας. Που, όμως, δεν είχε μέσα τα πράγματά μας για ένα επερχόμενο ταξίδι, αλλά κάτι απείρως πιο ενδιαφέρον (τεχνολογικά). Τη νέα σειρά ThinkPad X1 της Lenovo. Πρόκειται για μία enterprise “οικογένεια” laptops & convertibles, που αποτελεί πραγματικό case study για την κατηγορία της και για την οποία έχουμε να σας πούμε πολλά. Πρώτα από όλα, όμως, για το Lenovo ThinkPad X1 Carbon, το προσωπικό μας “αγαπημένο” από τη σειρά. Το απόλυτο laptop για το γραφείο -γιατί όχι και για το σπίτι- αλλά και κάθε επαγγελματικό (και όχι μόνο!) ταξίδι.

    Lenovo ThinkPad X1 Carbon

    Το Lenovo ThinkPad X1 Carbon είναι ένα πανάλαφρο και πανίσχυρο ταυτόχρονα, μηχάνημα. Και γι’ αυτούς τους λόγους και μόνο, είναι το απόλυτο επαγγελματικό εργαλείο. Φέτος, στην έκδοση του, είναι ακόμη πιο ελαφρύ, διαθέτει οθόνη με ανάλυση έως 4K, έως 2ΤΒ αποθηκευτικό χώρο και τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές 8ης γενιάς «Whiskey Lake» της Intel. Μαζί, φυσικά, με όλες εκείνες τις υπηρεσίες που του προσφέρει η Lenovo και κάνει κάθε business user να το «ερωτευτεί» και, φυσικά, να το προτιμήσει.

    Συνδυάζοντας ανθεκτική με …slim κατασκευή

    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το Lenovo ThinkPad X1 Carbon (7ης γενιάς) έρχεται με βάρος που ξεπερνάει κατά ελάχιστο το ένα κιλό. Ναι, ναι, διαβάσατε καλά. 1,09 κιλά, που σίγουρα δε θα σας κουράσουν, ακόμη κι αν ζείτε μία πολυάσχολη καθημερινότητα γεμάτη συναντήσεις, μετακινήσεις, ταξίδια και πολλές ώρες «on the go». Το μέγιστο πάχος που διαθέτει είναι 14,9 χιλιοστά και, βέβαια, έρχεται με μία ανθεκτική κατασκευή (που συνδυάζει μαγνήσιο με επιλογή από ανθρακονήματα) η οποία δε θα σας προβληματίσει σε όλο αυτό το τρέξιμο, καθώς ακολουθεί τα “στρατιωτικά” πρότυπα MILSTD 810G, ώστε να σας ακολουθεί παντού και να αντέχει κραδασμούς αλλά και ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας. Όπως όλες οι συσκευές της Lenovo, εξάλλου, το X1 Carbon Gen 7 έχει δοκιμαστεί ακολουθώντας 12 standards στρατιωτικού τύπου, ενώ περισσότερα από 200 τεστ ποιότητας διασφαλίζουν την αντοχή του σε extreme συνθήκες.

    Lenovo ThinkPad X1 Carbon03

    Εντυπωσιακή οθόνη, πρακτικό πληκτρολόγιο και το κλασικά αγαπημένο touchpad

    Η οθόνη 14,1 ιντσών του Lenovo ThinkPad X1 Carbon (7ης γενιάς) είναι τεχνολογίας IPS και, ανάλογα με το configuration που θα επιλέξετε, μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας μοντέλο με ανάλυση από full HD (1920×1080 pixels) έως 4K (3840×2160 pixels).

    Ειδικότερα, στις υλοποιήσεις με οθόνη full HD μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις εκδόσεις Multi-touch (με υποστήριξη 10-finger gestures) και low power (με anti-glare οθόνη), αλλά και εκείνη με λειτουργία ασφαλείας PrivacyGuard, που εξασφαλίζει ότι κανείς άλλος εκτός από εσάς δε θα βλέπει τι κάνετε στο laptop σας. Να σημειώσουμε ότι το σχετικό feature PrivacyAlert μπορεί να σας ειδοποιεί με pop up όταν ένα άλλο ζευγάρι μάτια κοιτάξει τον υπολογιστή σας, απαιτώντας, βέβαια, την ύπαρξη έκδοσης με την IR camera. Διαθέσιμη είναι, σε κάθε περίπτωση και μία HD 720p camera, ενώ να σημειώσουμε ότι και οι δύο έρχονται με το «φυσικό» κάλυμμα ThinkShutter της Lenovo, για δυνατότητα άμεσης απενεργοποίησης.   

    Lenovo ThinkPad X1 Carbon05

    Διαθέσιμο είναι ακόμη το πολύ βολικό και άνετο στη χρήση πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού (twolevels) με δυνατότητα αντοχής σε σταγόνες νερού, ενώ το touchpad «στεγάζει» το γνώριμο  trio των buttons της Lenovo, σε συνεργασία με το εμβληματικό, κόκκινο «pointing stick» μεταξύ των πλήκτρων G, H και B, το οποίο έχει επί χρόνια φανατικούς υποστηρικτές.

    Lenovo ThinkPad X1 Carbon02

    Και specs απόλυτης υπεροχής!

    Στα υπόλοιπα tech specs, συναντάμε 8ης γενιάς Intel i5 ή i7 επεξεργαστές, 8 ή 16GB RAM, αλλά και την παρουσία έως 2Tb NVMe SSD. Διαθέτει ακόμη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel UHD Graphics 620, ενώ στο κομμάτι του ήχου Dolby Atmos Speaker System με 4 farfield μικρόφωνα 360 μοιρών.

    Lenovo ThinkPad X1 Carbon04

    Η ενσωματωμένη μπαταρία της συσκευής (51Wh) Li-ion έχει διάρκεια ζωής 18,3 ώρες και υποστηρίζει Rapid Charge, ώστε να μπορεί να το φορτίζει έως το 80% μέσα σε μία μόλις ώρα.

    Όσον αφορά τις θύρες, θα βρείτε δύο Thunderport 3 ports και Ethernet dock connector, fullsize HDMI port, jack ακουστικών/μικροφώνου 3,5 χιλιοστών, δύο USB TypeA ports και Kensington lock slot. Να σημειωθεί ότι στη δεξιά πλευρά βρίσκεται πλέον το power button της συσκευής, ενώ δεν υπάρχει υποδοχή microSD.

    Lenovo ThinkPad X1 Carbon06

    Στη συσκευή συναντάμε, επιπλέον, υποστήριξη NFC, fingerprint reader και, φυσικά, WLAN + Bluetooth 5.0, ενώ διαθέσιμη είναι η σουίτα χαρακτηριστικών ασφαλείας ThinkShield, με το Trusted Platform Module (dTPM) να αναλαμβάνει την κρυπτογράφηση δεδομένων σε συνεργασία με την ασφάλεια των Windows 10 Pro. Να σημειωθεί ότι στο κομμάτι του software το app που είναι προεγκατεστημένο από τη Lenovo είναι το Vantage, που αποτελεί, ουσιαστικά, ένα one-stop σημείο για system updates, settings και διαγνωστικά scans.

    Τέλος, δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι η Lenovo προσφέρει International Warranty με κάλυψη σε περισσότερες από 160 χώρες, όπου υπάρχουν Authorized Warranty Service Providers.

    Lenovo ThinkPad X1 Carbon09

    Συνολικά…

    Το Lenovo ThinkPad X1 Carbon (7ης γενιάς) είναι μία πρόταση που δύσκολα βρίσκει ανταγωνισμό σε όσους αναζητούν ένα απόλυτο επαγγελματικό εργαλείο με slim & light εμφάνιση και άκρως ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής. Με κορυφαία διάρκεια μπαταρίας (ειδικά στην FHD έκδοση), εντυπωσιακές επιλογές οθόνης, εξαιρετικό ήχο και, βέβαια, όλες εκείνες τις λειτουργίες της Lenovo που εγγυώνται το business χαρακτήρα του, είναι ένα laptop που ξεχωρίζει αποτελώντας ένα πραγματικό masterpiece του είδους. Και μπορεί να αποτελεί μία enterprise πρόταση, σίγουρα όμως προτείνεται ανεπιφύλακτα και σε όσους consumers θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους μία πρόταση απόλυτης υπεροχής…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles