15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Lenovo ThinkPad X1 Nano Hands-On Review: “Ένα λιλιπούτειο… θηρίο”!

    Η Lenovo είναι γνωστό ότι εξακολουθεί και γράφει ιστορία, προτείνοντας λύσεις για όλο το φάσμα της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων. Το όνομα της είναι συνδεδεμένο με την υψηλή απόδοση, τα premium χαρακτηριστικά, την ασφάλεια και φυσικά την ποιότητα που εννοείται ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Ως γνωστόν, η Lenovo “παίζει” δυνατά σε όλες τις κατηγορίες και αναμφίβολα στα ισχυρά “13άρια” που απευθύνονται σε επαγγελματίες, η Lenovo δίνει ξεχωριστή βαρύτητα.  Πρόσφατα, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το εξαιρετικό Lenovo Thinkpad X1 Nano και στο αναλυτικό review που ακολουθεί θα αναλύσουμε κάθε εκατοστό από το νέο “θηριάκι” της Lenovo!

    Ως είθισται από εμφάνιση τα Lenovo… σκίζουν, για αυτό και το X1 Nano δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ο δυναμισμός αποτελεί το κύριο χαρακηριστικό του, όπως επίσης και η φορητότητα. Έχει βάρος μόλις 957 γραμμάρια (995 γραμμάρια για το μοντέλο με οθόνη αφής) και πάχος 13,87mm στο παχύτερο σημείο του, κοντά στο σύστημα αναδίπλωσης της οθόνης (14,27mm για την οθόνη αφής).

    Η matte, μαύρη έκδοση μπορεί να έχει και carbon φινίρισμα, αν το επιθυμεί ο αγοραστής, ενώ συνολικά πρόκειται για ένα πολύ compact laptop που χωράει “παντού”. Το γνωστό, κόκκινο LED παραμένει ενσωματωμένο στο λογότυπο ThinkPad στο πίσω μέρος, ενώ το μόνο “μείον” της matte έκδοσης είναι το πόσο εμφανείς γίνονται οι δαχτυλιές από λιπαρά δάχτυλα πάνω στο μαλακό υλικό.

    Το backlit πληκτρολόγιο και το touchpad είναι πολύ άνετα στη χρήση και εργονομικά, ενώ, αν τυχόν σας πέσει λίγο νερό ή καφές πάνω τους δεν χρειάζεται… πανικός. Το X1 Nano είναι spill-resistant. Επιπλέον, στο πλάι βρίσκουμε τις μεγάλες οπές απαγωγής θερμότητας από το εσωτερικό, ένα audio jack (ακουστικό-μικρόφωνο) και 2 x USB-C 3.2 Thunderbolt 4 θύρες. Το περιορισμένο πάχος δεν επέτρεπε κάτι περισσότερο, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε και το SIM tray για την 4G LTE (και αργότερα την 5G) συνδεσιμότητα του laptop. Όσον αφορά το πότε θα δούμε την 5G έκδοση στην Ελλάδα, η εταιρεία απάντησε πως αναμένεται όταν θα υπάρχει και διαθεσιμότητα δικτύων στη χώρα μας.

    Όπως ήδη γνωρίζουμε οι περισσότεροι, η οθόνη είναι πολύ σημαντική για κάθε επαγγελματία και το X1 Nano διαθέτει ένα 13″ 2K panel (IPS) με ανάλυση 2160×1350 pixels, Dolby Vision και 450 nits φωτεινότητας, αλλά και anti-glare επίστρωση. Θα ικανοποίησει πλήρως, ακόμα και κατά τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ενώ μπορεί είτε να είναι αφής, είτε “απλή”, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

    Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι οτι ανοίγει σε γωνία έως και 180 μοιρών, αν το θελήσετε, ενώ η ανθεκτικότητα της συσκευής αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση, αφού μπορείτε να την κρατήσετε στον αέρα από την… άκρη της οθόνης, σε οριζόντια θέση! Το είδαμε, το δοκιμάσαμε και εντυπωσιαστήκαμε.

    Στο εσωτερικό του Χ1 Nano βρίσκονται επεξεργαστές της Intel (Core-i7, έως 11ης γενιάς) μαζί με Intel Iris X GPU, προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις σε εφαρμογές productivity και επιτρέποντας ακόμα και το περιστασιακό gaming, αν το θελήσετε. Αντίστοιχα καλά τα καταφέρνουν και στο video editing – content creation, που είναι σημαντικό στις μέρες μας. Η RAM ανέρχεται στα υπερ-αρκετά 16GB (LPDDR4X) και ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φτάσει το 1TB (PCIe SSD). Η HD webcam στο πάνω, μικρό bezel είναι δίπλα στους αισθητήρες υπερύθρων που μπορούν να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν το laptop, ανάλογα με το αν σας “βλέπουν” στο γραφείο σας ή όχι, ενώ το απλό αλλά λειτουργικό shutter μπορεί να “κρύβει” την κάμερα, αν νιώθετε ανασφάλεια.

    Η ασύρματη συνδεσιμότητα περιλαμβάνει Wi-Fi 6 (MIMO 2×2) και Bluetooth 5.0, εκτός από 4G/5G, όπως προείπαμε. Ο ήχος προέρχεται από το Dolby Atmos stereo σύστημα ηχείων, ενώ τα 4 μικρόφωνα 360 μοιρών εξασφαλίζουν καθαρή λήψη σε κάθε conference call. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι γρήγορος και ακριβής και βρίσκεται σε βολική θέση, δίπλα στο touchpad.

    Τέλος, όσον αφορά την αυτονομία, παρά το μικρό του όγκο, το X1 Nano διαθέτει μπαταρία 48Wh, η οποία του προσφέρει έως 13-17,3 ώρες χρήσης, ανάλογα με την έκδοση και η οποία επαναφορτίζεται ταχύτατα χάρη στον 65W φορτιστή που θα βρείτε στη συσκευασία.

    Το Lenovo ThinkPad X1 Nano αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021 και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρει να πείσει με ευκολία, τους power users, οι οποίοι λατρεύουν τις υψηλές επιδόσεις και τον σούπερ φορητό χαρακτήρα. Δείτε περισσότερα για το X1 Nano στο αναλυτικό hands-on review που ακολουθεί…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles