19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ναι, πάρτε το απόφαση. Υπάρχει πορνό στο internet

    H χθεσινή ειδησεογραφία στον χώρο της τεχνολογίας έχει κατακλυστεί από το εξής σκάνδαλο: μία από τις επιλεγμένες προβολές του Vine, της εφαρμογής διαμοιρασμού βίντεο του Twitter, αφορούσε… ένα πορνό κλιπ με την χρήση ενός δονητή. Χιλιάδες λέξεων γράφτηκαν γι αυτό και η Apple αφαίρεσε την εφαρμογή από το App Store.

    Σκάνδαλο; Ε σίγουρα, δεν είναι ότι πιο απλό να δοκιμάζεις μία νέα βίντεο εφαρμογή και ξαφνικά να σου βγαίνει στη φόρα ένας δονητής…. Ή πιο συγκεκριμένα, μία δεσποσύνη που χρησιμοποιεί ένα δονητή. Αλλά.

    Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πιστεύουν όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι το Vine συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιείται για πορνό. Οτιδήποτε υπάρχει στο internet και γενικότερα στις επικοινωνίες μας (Facebook messenger, Pinterest, Instagram, G+ εικόνες (σχεδόν), Twitter, MMS, email) χρησιμοποιείται για να αποτυπωθούν και να μεταφερθούν εικόνες με πέη και στήθη. Sorry δηλαδή, αλλά έτσι είναι.

    Μπορεί το G+ να «κόβει» εικόνες που αντιλαμβάνεται με συγκεκριμένα μέρη του σώματος (αν και όχι πάντα), μπορεί το Facebook να προσπαθεί να αντιλαμβάνεται συγκεκριμένα μέρη του στήθους και να τα κόβει επίσης, μπορεί οι περισσότεροι να κάνουν ότι αγνοούν την ύπαρξη του πορνό σε ολόκληρο το διαδίκτυο, αλλά όλοι ξέρουμε και ξέρετε ότι υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο ο οποιοσδήποτε από εμάς θα ψάχνει για πορνό στο ίντερνετ.

    Η Apple αποφάσισε πολύ γρήγορα να αποσύρει το Vine από το App Store επειδή εμφανίστηκε αυτό το Editor’s pick με τον δονητή. Η Apple γενικά δεν τα πάει καλά με το πορνό. Αλλά αυτό που συζητάμε και αναρωτιόμαστε είναι το εξής: είναι πραγματικά πρόβλημα αυτό; Και επεκτείνουμε την ερώτηση: Υπάρχει λόγος να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς πορνό; Υπάρχει βάση να απαιτεί κάποιος κάτι τέτοιο στην εποχή που ζούμε; Κι αν απαιτούμε από τα διάφορα μέσα τεχνολογίας να μπλοκάρουν το πορνό, επειδή εμείς δεν θέλουμε να το βλέπουμε, ή δεν θέλουμε τα παιδιά μας να το βλέπουν, θέλουμε να καταργηθούν τα μέσα αυτά; Ή μήπως θα πρέπει να ζητάμε από τον εαυτό μας, να κάνει την επιλογή να μην θέλει να τα βλέπει, βάζοντας φίλτρα στις διάφορες υπηρεσίες με τρόπο που οι υπηρεσίες αυτές θα μας εξηγούν με σαφήνεια;

    Πηγές: The Verge, Gizmodo, VentureBeat

    Φώτο: @Jocke

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles