20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    LG 29WK500 monitor Review: «UltraWide beauty»!

    Σταθερότητα, αξιοπιστία, επιδόσεις και υψηλή αντοχή στο πέρασμα του χρόνου αποτελούν τα κύρια πλεονεκτήματα, αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά των gaming monitors που φέρουν το αναγνωρίσιμο logο της LG. Οι Κορεάτες είναι εμφανές ότι έχουν «κατανοήσει» τις τάσεις της αγοράς, προσφέροντας δυναμικά monitors που μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον τόσο στο gaming, όσο και στο πιο… casual κοινό, καθώς είναι εμφανές ότι η LG έχει βρει την χρυσή τομή προσελκύοντας και τις δύο κατηγορίες χρηστών. Το Ultrawide LED monitor, 29WK500, έχει κατασκευαστεί με γνώμονα να είναι ένα προϊόν που να μπορεί να τραβήξει την προσοχή όλων των χρηστών, κλείνοντας βέβαια λιγάκι πιο πονηρά το μάτι στην κοινότητα των gamers, καθώς έρχεται με μία σειρά από extra features που σίγουρα θα ενθουσιάσουν το πάντοτε απαιτητικό gaming κοινό!

    LG 29WK500 (5)

    Αυστηρό αλλά… “classy” design!

    Πολλές κατασκευάστριες εταιρείες σε μία προσπάθεια να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των gamers, ακολουθούν πιο τολμηρές και «φαντεζί» σχεδιαστικές γραμμές. Για αυτό κατά καιρούς έχουμε δει monitors με RGB φωτισμούς ή ακόμη και πιο «ιδιαίτερα» back plates που αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν για τον gaming προσανατολισμό τους. Εδώ έχουμε μία πιο αυστηρή σχεδιαστική γραμμή που όμως προσδίδει έναν πιο premium χαρακτήρα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην LG 29WK500 UltraWide ουσιαστικά να σταθεί παντού! Τα λεπτά bezels αν μη τι άλλο προσδίδουν κομψότητα, ενώ για τον χειρισμό των menus υπάρχει ένα mini-joystick στο κάτω μέρος του display που επιτρέπει τον εύκολο και άνετο χειρισμό.

    LG 29WK500 (7)

     

    LG 29WK500 (9)

    Φέρνοντας το elegant design στο προσκήνιο, ένα στοιχείο που το LG 29WK500 UltraWide που ξεχωρίζει είναι η ιδιαίτερη «τοξωτή» curved βάση (ArcLine design stand), η οποία παρέχει αρκετή σταθερότητα και καθιστά την οθόνη αρκετά στιβαρή, ενώ επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε την γωνία κλίσης της από 5 έως 15 μοίρες. Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, στην πρόταση της LG θα συναντήσετε μάλλον τα «απολύτως απαραίτητα», καθώς στο πίσω τμήμα της βρίσκονται δύο HDMI θύρες και μία Headphone Out. Αν και κάπως λιτή στον τομέα των διαθέσιμων ports (λείπει για παράδειγμα μία πάντοτε χρήσιμη USB port), ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κάνετε τη δουλειά σας με άνεση.

    LG 29WK500 (10)

     

    LG 29WK500 (8)

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι η LG έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με την παρουσίαση των menus, καθώς ο χειρισμός μέσω του ειδικού mini-joystick πραγματοποιείται με μοναδική ευκολία, φτάνει βέβαια στην αρχή λίγο να το συνηθίσετε. Όπως θα διαπιστώσετε η LG έχει φροντίσει ώστε να προβάλλονται τα settings σε ένα ξεχωριστό παράθυρο, που είναι αν μη τι άλλο σας δίνει τη δυνατότητα να «παίζετε» με την οθόνη αρκετά πιο άνετα. Εκτός από τις «παραδοσιακές» ρυθμίσεις που αφορούν στο Contrast, Brightness και στα υπόλοιπα στοιχεία που ρυθμίζουν την ποιότητα της εικόνας και τον διαμοιρασμό της εικόνας (Screen Split), πρόκειται να βρείτε και ειδικά presets που ρυθμίζουν με τέτοιο τρόπο την οθόνη, ώστε να προσαρμόζει την εικόνα σε μία σειρά από διαφορετικά είδη παιχνιδιών (όπως είναι για RTS και FPS ή και custom).

    LG 29WK500 (2)

    Σούπερ live display!  

    To 29 ιντσών IPS monitor της LG, 29WK500, υιοθετώντας την 21:9 φιλοσοφία της UltraWide οθόνης προσφέρει τη δυνατότητα για να απολαμβάνετε τόσο τα αγαπημένα σας games, όσο και τις πιο επαγγελματικές εφαρμογές, με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία (προσφέρει απλά πολύ παραπάνω χώρο από το παραδοσιακό 16:9 ratio). Η εντυπωσιακή καθαρότητα στην ποιότητα της εικόνας κάνει το IPS WFHD monitor (2560×1080 pixels) να ξεχειλίζει από ζωντάνια. Το γεγονός άλλωστε ότι η 29WK500 καλύπτει το 99% του sRGB χρωματικού φάσματος καθιστά την Ultrawide πρόταση της κορεατικής εταιρείας μία ιδανική λύση για επαγγελματίες φωτογράφους και graphic designers (και γενικότερα για όλους τους επαγγελματίες που αναζητούν απόλυτη ακρίβεια στο χρώμα.

    LG 29WK500 (3)

    Φυσικά όπως ήδη σας προαναφέραμε το 29WK500 είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει και τις ιδιαίτερες ανάγκες του gaming κοινού. Η 29αρά οθόνη της LG έρχεται υποστηρίζει την τεχνολογία AMD FreeSync που είναι ιδανική για fast-paced gaming, εξασφαλίζοντας ομαλότητα στο animation χωρίς screen tearing και stuttering που όλοι γνωρίζουμε το πόσο ξενερώνουν τους gamers. Τα καλά νέα για την gaming community φυσικά δεν σταματούν εδώ, καθώς το 29WK500 υποστηρίζει Dynamic Action Sync που εξαφανίζει το input lag και βελτιώνει σε σημαντικό την απόδοση των απαιτητικών games, ενώ παράλληλα η τεχνολογία Black Stabilizer, βελτιώνει τις σκοτεινές επιφάνειες σε ένα game, έτσι ώστε ο gamer να μπορεί να διακρίνει για παράδειγμα έναν αντίπαλο που σε άλλη περίπτωση θα φαινόταν πιο σκοτεινός. Γενικότερα η ομαλότητα στην κίνηση που προσφέρει (με την υποστήριξη του κατάλληλου φυσικά PC hardware) καθίσταται ιδανική και για το online gaming.

    LG 29WK500 (5)

    Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το monitor της LG βγάζει χρόνο απόκρισης στα 5ms GTG αποτρέποντας έτσι τα φαινόμενα “ghosting” που όσο να ΄ναι τα λες και ενοχλητικά. Με βάση τα παραπάνω features (και εάν προσθέσουμε τη δυνατότητα που σας επιτρέπει να ορίσετε μία σειρά από presets αναλόγως με το παιχνίδι που παίζετε) καθίσταται σαφές ότι η LG έχει προσέξει σε σημαντικό βαθμό τις gaming λειτουργίες του monitor της.

    LG 29WK500 (4)

    Amazing «all-around» solution!

    Αυτό που νομίζουμε ότι καθιστά το LG 29WK500 ξεχωριστό είναι ότι πρόκειται για ένα monitor που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά από όλους και για όλες τις χρήσεις! Είτε το θέλετε για επαγγελματική χρήση, να χαζεύετε τις αγαπημένες σας ταινίες – σειρές ή να λιώσετε το αγαπημένο σας game η 29WK500 αποτελεί μία εξαιρετική all-around πρόταση που δύναται να καλύψει κάθε… γούστο!          

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles