20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    LG 34UM69G Review: «Για τους απόλυτους λάτρεις του “big screen” gaming»!

    Η LG σίγουρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο τομέα των monitors, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ισχυρούς παίκτες στην συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, με τις προτάσεις της να είναι συνώνυμες με την αξιοπιστία, την τεχνολογική υπεροχή και φυσικά την υψηλή αντοχή στο χρόνο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η LG έχει ξεκινήσει να εστιάζει στην «ειδική» κατηγορία των gaming monitors, παρουσιάζοντας προτάσεις στις 24, 43 και προσφάτως στις 34 ίντσες (με κανονικό, αλλά και curved design).

    LG Gaming Monitor (11)

    Στόχος είναι να δελεάσει την gaming community με αρκετά budget-friendly τιμές και φυσικά με gaming τεχνολογικά χαρακτηριστικά, τα οποία εννοείται πως υπάρχου για να κάνουν τη ζωή των gamers ευκολότερη. Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε το 34UM69G, ένα 34άρι gaming monitor που ακολουθεί μία UltraWide 21:9 σχεδιαστική φιλοσοφία. Η συγκεκριμένη πρόταση αν μη τι άλλο είναι σούπερ επιβλητική και αδιαμφισβήτητα δίνει μία άλλη διάσταση στην έννοια του «big screen» gaming. Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά τις εκπλήξεις που μας κρύβει η νέα gaming πρόταση της LG…

    LG Gaming Monitor (2)

    The Looks

    Παρατηρώντας την 34UM69G, αμέσως μπορούμε να διακρίνουμε τον εκπληκτικό premium χαρακτήρα του monitor της LG. Η χαρακτηριστική βάση με σχήμα V προσφέρει maximum σταθερότητα και τεράστια στιβαρότητα, ενώ παράλληλα δε γίνεται να μην εκθειάσουμε τον εξαιρετικά εύκολο τρόπο που γίνεται η συναρμολόγηση, καθώς το εν λόγω monitor μπορεί να στηθεί κυριολεκτικά μέσα σε χρόνο… dt.

    LG Gaming Monitor (9)

     

    H premium προσέγγιση ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την λεία επιφάνεια, η οποία αν μη τι άλλο τραβάει το βλέμμα. Σε ότι έχει να κάνει με τις διαθέσιμες θύρες (inputs/outputs), στο πίσω τμήμα της 34UM69G θα βρούμε τα απολύτως απαραίτητα, με μία HDMI, μία Display Port, όπως επίσης και μία USB-C. Το sleek design με τις λείες επιφάνειες, ο εργονομικός σχεδιασμός και η άκρως στιβαρή κατασκευή καθιστούν την πρόταση της LG, μία άκρως ενδιαφέρουσα, δυναμική και αρκετά γοητευτική πρόταση σε σχεδιαστικό επίπεδο που σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα εμφανές «κόσμημα» στο γραφείο σας.

    LG Gaming Monitor (13)

     

    Ultra Experience!

    Όπως προαναφέραμε, στόχος της LG ήταν να δημιουργήσει ένα monitor που μπορεί να ξεχωρίσει όχι μόνο για το design του, αλλά και για το εξαιρετικής ποιότητας IPS panel (άλλωστε η κορεατική εταιρεία έχει παράδοση στα ποιοτικά displays). Το UltraWide aspect ratio είναι στα 21:9 με παραγόμενη ανάλυση στα 2560×1080 pixels, με brightness levels που φτάνουν τα 250 cd/m2, ενώ δεν λείπει και η πατενταρισμένη τεχνολογία Mega Dynamic Contrast που σίγουρα βοηθάει στην «εκτόξευση» του contrast.

    LG Gaming Monitor (3)

    Φυσικά, η LG 34UM69G από τη στιγμή που στοχεύει στους απαιτητικούς gamers έχει δώσει ξεχωριστό βάρος στον σχεδόν αφανισμό του response time (μόλις στο 1ms), όπου σε αυτό συμβάλλει η τεχνολογία Motion Blur, η οποία προσφέρει maximum επίπεδα καθαρότητας στην οθόνη και φυσικά για ghosting και blurring… ούτε λόγος. Το εν λόγω feature αν μη τι άλλο βοηθάει σε τεράστιο βαθμό τους gamers, οι οποίοι αναζητούν ακρίβεια, αλλά και σούπερ ομαλή κίνηση. Παράλληλα, η LG 34UM69G υποστηρίζει την FreeSync τεχνολογία της AMD, η οποία συμβάλλει καταλυτικά στην εξαφάνιση του tearing και του stuttering, ενώ φροντίζει ώστε το frame rate να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Με την ύπαρξη του FreeSync εξασφαλίζεται πλήρως η ομαλότητα στην κίνηση, ενώ μάλιστα αυξάνεται και η αντοχή του gaming rig σας στο χρόνο.

    LG Gaming Monitor (1)

    Οι εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς οι gamers μπορούν να εκμεταλλευθούν πλήρως το Dynamic Action Sync, το οποίο ελαττώνει στο maximum το input lag, μία λειτουργία που είναι ιδανική για τους λάτρεις των real-time strategy και των MOBA, οι οποίοι βασίζονται στην ταχύτητα των αποφάσεων. Πέραν των παραπάνω η ποιότητα της εικόνας του display της 34UM69G είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία του, με υψηλή πιστότητα του μαύρου, η οποία βοηθάει στις σκοτεινές σκηνές ώστε να έχετε καλύτερη εποπτεία του παραγόμενου αποτελέσματος. Επιπλέον, για περισσότερη ευκολία, η gaming πρόταση της LG έρχεται με 3 διαθέσιμα gamer modes, 2 FPS modes και ένα RTS pre-set mode το οποίο δίνει παραπάνω δυνατότητες για customization στους απαιτητικούς gamers.

    LG Gaming Monitor (5)

    Σε γενικές γραμμές, η UltraWide εμπειρία που προσφέρει το LG 34UM69G δεν είναι μόνο εξαιρετικά ποιοτική στο μάτι, αλλά παράλληλα εξασφαλίζει μία ευρεία γκάμα από gaming features που είναι 100% σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς high-end gamers.   

    LG Gaming Monitor (8)

    Δυνατή επένδυση!

    Αναμφίβολα, η LG με το 34UM69G προσφέρει μία λύση, η οποία συγχρόνως είναι σούπερ δυνατή και πράλληλα ξεχωρίζει εμφανισιακά. Το κόστος της αγγίζει τα 500 ευρώ και μπορεί τα συγκεκριμένα χρήματα να θεωρούνται αρκετά για τους περισσότερους, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν έχετε τα παραπάνω χρήματα για να τα δαπανήσετε σε ένα exclusive gaming monitor, η ποιότητα της LG δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles