18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    LG OLED TVs, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!

    Η τεχνολογία στον κόσμο των τηλεοράσεων έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πραγματικά τεράστια άλματα. Κάθε μήνας που περνάει, οι τηλεοράσεις μας γίνονται ομορφότερες, πιο βελτιωμένες και λεπτές, αλλά συγχρόνως και πιο… «έξυπνες»! Σε αυτή τη φάση, το «next big thing» στην τεχνολογία των τηλεοράσεων ακούει στο όνομα OLED (αρχικά που σημαίνουν Organic Light Emitting Diode) και ουσιαστικά αφορά σε έναν νέο και πιο εξελιγμένο τύπο TV panel (όπως για παράδειγμα είναι τα LED-LCD, CRT και Plasma), το οποίο λειτουργεί με τελείως διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Τα OLED panels προσφέρουν ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα εικόνας (καλύτερη απόδοση του μαύρου και βελτιωμένη απόδοση του λευκού), λιγότερη ενεργειακή κατανάλωση και φυσικά καλύτερο χρόνο απόκρισης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές LED τηλεοράσεις. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τους λόγους που μία OLED TV θα πρέπει πλέον να είναι η κύρια σας επιλογή

    LG OLED 4

     

    Τα πλεονεκτήματα μίας OLED TV

    Πίσω από τον τρόπο λειτουργίας ενός OLED panel κρύβεται μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τα LED panels. Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που προβάλλεται το φως, καθώς στην OLED τεχνολογία τα pixels είναι εκείνα που εκπέμπουν το φως, εν αντιθέσει με τα LCD / LED displays που στηρίζονται σε μία backlit πηγή φωτός, το οποίο φωτίζει την οθόνη στο σύνολο της. Ουσιαστικά, αυτός ο «ανεξάρτητος» τρόπος διαχείρισης του φωτός από τα pixels είναι που δίνει ένα σημαντικό προτέρημα στις OLED, προσφέροντας βαθύτερα χρώματα, καλύτερη ευκρίνεια και πιο ρεαλιστικές αναλύσεις. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πιο δυνατό μαύρο και απίθανο contrast σε μία στατική εικόνα, αλλά και ταχύτερη απόκριση και περισσότερη ομαλότητα στην κίνηση. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει ότι οι λάτρεις του home cinema και του gaming, μπορούν να απολαμβάνουν τις ταινίες και τα games τους σε επίπεδα που δεν είχαν δει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Παράλληλα, μία OLED TV μπορεί να διαθέτει χρόνο απόκρισης που θεωρητικά αγγίζει το 0.001ms, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 1000 φορές ταχύτερη σε σύγκριση με ένα στάνταρ LED ή Plasma panel. Τέλος, από τη στιγμή που απουσιάζει μία backlit πηγή φωτισμού, οι τηλεοράσεις μπορούν να μικρύνουν σε μέγεθος, να ελαχιστοποιήσουν τα bezels τους και να γίνουν, ακόμη πιο… sexy!

     LG OLED TV 1

    H LG πρωτοπορεί!

    Η LG έχοντας μακρά ιστορική παράδοση στην κατασκευή και ανάπτυξη τηλεοράσεων θεωρείται πρωτοπόρος εταιρεία στην παραγωγή OLED TVs. Συνδυάζοντας τις εκπληκτικές 4K αναλύσεις, οι τελευταίες OLED τηλεοράσεις της θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μικρά έργα τεχνολογικά αριστουργήματα, καθώς προσφέρουν εκπληκτική εμπειρία θέασης. Παράλληλα, η ύπαρξη του HDR, προσφέρει αξεπέραστο contrast ratio και εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων, παρέχοντας ρεαλιστική και φυσική εικόνα, με εκπληκτικά εφέ φωτισμού, φέρνοντας στο προσκήνιο την εξελιγμένη τεχνολογία εικόνας: Dolby Vision. Επιπλέον, τα αυτό-φωτιζόμενα pixels αναβοσβήνουν με ανεξάρτητο τρόπο, ζωντανεύοντας στην οθόνη δισεκατομμύρια τέλεια χρώματα και παρέχοντας έτσι την μέγιστη απόδοση του περιεχομένου. Επιπλέον, το πιστοποιητικό: ULTRA HD PREMIUM εξασφαλίζει ότι η ποιότητα εικόνας και ήχου της τηλεόρασης είναι από τις υψηλότερες, ενώ η OLED TV συμπληρώνει αυτήν την τεχνολογία, παρέχοντας την τέλεια παλέτα στην οποία μπορεί ο χρήστης να απολαύσει ULTRA HD Premium TV. Τέλος, δε γίνεται να μην εκθειάσουμε την ύπαρξη της εξελιγμένης πλατφόρμας LG WebOS 3.5, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα για μία ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα εκτινάσσει το user experience στα ύψη.

    2017OLEDplatterwebBanner

    An offer you can’t refuse!        

    Εάν ήσασταν έτοιμοι για να κάνετε το επόμενο βήμα και να γνωρίσετε καλύτερα το «μέλλον», η LG σας έχει ετοιμάσει μία μοναδική προσφορά, η οποία είναι τόσο καλή που είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείτε! Από τις 20 Ιανουαρίου και για ένα μήνα (μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου), μπορείτε να αγοράσετε μία LG OLED TV 4K και να επιβραβευθείτε με δύο μοναδικά δώρα, καθώς ένα Xbox One S (500GB) και τα ασύρματα ακουστικά Tone HBS-A100 της LG θα γίνουν δικά σας. Η προσφορά ισχύει για την Ελλάδα για ένα μήνα (20/1-20/2) ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν το δώρο τους μέχρι τις 10 Μαρτίου.

    Τα μοντέλα τηλεοράσεων που συμμετέχουν στην προσφορά είναι:

    • LG OLED TV W7 77’’ & 65’’
    • LG OLED TV G7 77’’ & 65’’
    • LG OLED TV Ε7 65’’ & 55’’
    • LG OLED TV C7 65’’ & 55’’
    • LG OLED TV B7 65’’ & 55’’

    LG_E7_XBox_Bundle_Jan_Web-Banner_1600x800

    Με τις νέες OLED TVs της LG, το μέλλον των τηλεοράσεων σας περιμένει και τώρα είναι η ευκαιρία να το γνωρίσετε από κοντά και να το απολαύσετε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles