21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    LG V30: Επίσημη η νέα ναυαρχίδα με bezel-less design, dual camera, Snapdragon 835 και OLED οθόνη

    Η πολυαναμενόμενη -μεγαλύτερη ίσως- ανακοίνωση smartphone στην IFA 2017 αφορά το LG V30, μία ναυαρχίδα για τους Κορεάτες, που εδώ και καιρό μας διαφημίζουν μέσω teasers, ενώ έχουμε συναντήσει και σε πολλές διαρροές. Η εντυπωσιακή νέα πρόταση της LG μόλις όμως έγινε επίσημη, καθώς παρουσιάστηκε στο σχετικό event της εταιρείας στο Βερολίνο.

    LG V30 event parousiasis

    Το V30 αποτελεί το νεότερο μέλος της σειράς “V” της κορεατικής εταιρείας που είχε παρουσιαστεί το 2015 με το V10, ενώ αργότερα ακολούθησε το V20. Και στις δύο συσκευές ξεχώριζε η δευτερεύουσα οθόνη, η οποία τώρα στη νέα πρόταση της εταιρείας αποκτά μία νέα μορφή. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι μας προσφέρει το V30, μία συσκευή η οποία μοιάζει ώριμη να αποτελέσει πραγματική ναυαρχίδα, ξεχνώντας τους πειραματισμούς της LG έως τώρα στη σειρά και προχωρώντας μπροστά.

    LG V30
    LG V30: Διαθέσιμο σε 4 χρώματα (Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue & Lavender Violet)

    LG-V30-Moroccan-Blue

    Το LG V30 είναι αρχικά μία πρόταση με εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, όπου βέβαια δε θα μπορούσαμε να μη δώσουμε έμφαση αρχικά στο bezel-less design της. Μοιάζει ακόμη πιο κομψή από το G6 χάρη στο κυρτό γυαλί στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος, που, σε συνδυασμό με το μεταλλικό σκελετό, δημιουργεί ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα που ξεχειλίζει από μοντέρνα κομψότητα. Φυσικά, το V30 έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από την εμφάνισή του, καθώς και τα specs του είναι πραγματικά αξιοσημείωτα.

    LG-V30-2

    Η συσκευή διαθέτει μία 18:9 “Full Vision” οθόνη 6 ιντσών, χωρίς σχεδόν καθόλου bezels όπως προαναφέραμε. Έχει ανάλυση 1440×2880 pixels (Quad HD+) και pixel density 538 ppi, αλλά και προστασία Gorilla Glass 5, ενώ η τεχνολογία της δεν είναι IPS LCD αυτή τη φορά αλλά OLED.

    V30-ticker-display

    Δεν υπάρχει τώρα δευτερεύουσα οθόνη, όμως η LG εγκαινιάζει μία παρόμοια δυνατότητα. Ονομάζεται “Floating Bar” και αποτελεί την εξέλιξη της ticker screen του V20. Είναι προσβάσιμη κάνοντας ένα swiping από την άκρη της οθόνης και μπορεί να σας παρέχει πρόσβαση σε χρήσιμες (προσαρμόσιμες) συντομεύσεις, όπως στα “Settings”, “Notes” κ.ά.

    LG-V30-floating-bar

    To LG V30 διαθέτει ακόμη dual camera, ένα trend των ημερών που ακολουθούν ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές. Περιλαμβάνει μία 16MP primary camera συνοδευόμενη από μία 13MP wide-angle, ενώ η παρουσία του διαφράγματος f/1.6 στην κύρια κάμερα (που ήδη μας έχει διαφημίσει η LG) ξεχωρίζει στις δυνατότητές της. Το “παρών” δίνει βέβαια και μία selfie camera ανάλυσης 5MP.

    lg-v30-cameras

    Βελτιώσεις υπάρχουν και στον τομέα του software με ένα νέο camera app το οποίο έχει το χαρακτηριστικό Graphy που σας επιτρέπει να μιμηθείτε το στιλ του αγαπημένου σας φωτογράφου στις λήψεις, ενώ ενδιαφέρον είναι και το ότι μπορείτε να εφαρμόσετε φίλτρα και στα videos σας.

    LG-V30-DAC

    Όπως τα V20 αλλά και V10, το V30 διαθέτει Hi-Fi Quad DAC αποτελώντας ιδανική επιλογή και για λάτρεις της μουσικής. Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με την ESS Technology με έδρα την Καλιφόρνια, εισάγει χαρακτηριστικά όπως ψηφιακά φίλτρα και προεπιλογές ήχου, επιτρέποντας μια πιο προσαρμόσιμη εμπειρία και καθαρό ήχο υψηλής ποιότητας ακόμη και με “απλά” ακουστικά.

    Η LG συνεχίζει επίσης τη συνεργασία της με την εταιρεία B & O Play (μια εταιρεία της Bang & Olufsen), η οποία έχει αναλάβει την τελειοποίηση της συνολικής ηχητικής εμπειρίας που επιδιώκει να προσφέρει το V30. Σε ένα παρόμοιο feature με το V20, η νέα συσκευή θα συνοδεύεται από ακουστικά B & O Play υψηλής ποιότητας στη συσκευασία του.

    lg-v30-official-announcement

    Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, το LG V30 ενσωματώνει τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 835, 4GB RAM, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος και μη αφαιρούμενη μπαταρία 3.300mAh με Quick Charge 3.0, ενώ διατίθεται με δύο επιλογές αποθηκευτικού χώρου 64 και 128GB (στην έκδοση V30+), επεκτάσιμου πάντα μέσω καρτών microSD. Επιπλέον, υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση, ενώ είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη σύμφωνα με το πρότυπο IP68 και υποστηρίζει το “στρατιωτικό” πρότυπο MIL-STD-810G για ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στις δύσκολες συνθήκες χρήσης. Όσον αφορά το λειτουργικό, τρέχει το Android 7.1.2 out of the box με το LG UX 6.0+, ελπίζουμε βέβαια να δούμε σύντομα και την… Oreo αναβάθμιση.

    Δείτε hands-on photos από την IFA 2017 και το LG V30

    LG V30 - hands-on photo IFA 2017 - 01

    LG V30 - hands-on photo IFA 2017 - 04

    LG V30 - hands-on photo IFA 2017 - 02

    LG V30 - hands-on photo IFA 2017 - 03

    lg v30 b-and-o

     Η αποστολή της SmartPress στo Βερολίνο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της WIND. Μπορείτε εδώ να δείτε το σχετικό category tag IFA 2017 με όλη τη σχετική ειδησεογραφία.

    WIND Logo NEW ID

    Η Wind μας έδωσε όλο τον εξοπλισμό αλλά και άπειρα GB -πως λέμε GIGAfull?– για να (σας) στέλνουμε όσα video και φωτό θα θέλατε! Στις δοκιμές είχαμε την ευκαιρία να δούμε και πόσο χρήσιμο είναι το MiFi και πόσο ευνοεί την ομαδική δουλειά, αφού τα video και οι φωτό ανεβοκατέβαιναν μέχρι να πεις Wind! Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι και εμείς θα εξακολουθήσουμε να σας στέλνουμε τα πάντα όλα σε χρόνο dt, με τη δύναμη και την ταχύτητα της Wind, που είναι το επίσημο δίκτυο της αποστολής!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles