19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Lily Camera drone… Το project που δυστυχώς δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ!

    Πριν από περίπου δύο χρόνια είχαμε παρουσιάσει την Lily Camera, μία ξεχωριστή και πρωτότυπη πρόταση που ουσιαστικά αποτελούσε μία ιπτάμενη κάμερα, η οποία μπορούσε να ακολουθεί τον χρήστη της και να τον φωτογραφίζει (αναγνωρίζοντας ακόμη και το πρόσωπο του)! Κατασκευασμένη από πολυκαρβανικό υλικό, με δυνατότητα για photo shooting με ποιότητα στα 12MP και video recording με ποιότητα στα 1080p (60 fps) το   εξελιγμένο και αρκετά επαναστατικό concept τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον των fans των σύγχρονων τεχνολογιών, οι οποίοι έσπευσαν να χρηματοδοτήσουν το συγκεκριμένο project μέσω της διαδικασίας του early pre-ordering.

    lilydrone

    Εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει στο 99% των περιπτώσεων, οι δύο εμπνευστές της Lily Camera δεν ακολούθησαν τη λύση του crowdfunding (όπως συνηθίζεται ως γνωστόν με τα περισσότερα τεχνολογικά projects), προσπαθώντας να εξασφαλίσουν χρήματα από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Όταν ύστερα από αρκετούς μήνες δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους οικονομικούς πόρους που επιθυμούσαν, τότε αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην ακύρωση του project τους. Ενδεικτικό είναι ότι οι δύο δημιουργοί είχαν στα χέρια τους το ποσό των 34 εκατομμυρίων δολαρίων (που προήλθαν μέσω των pre-orders), ωστόσο η έλλειψη ενός ισχυρού χρηματοδότη δεν βοήθησε ώστε η Lily camera να προχωρήσει και έτσι το ενδιαφέρον αυτό gadget οδηγήθηκε στην ακύρωση ύστερα από 3 χρόνια που βρισκόταν under development. Όπως έγινε γνωστό οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα αποζημιωθούν πλήρως, αν και αυτή η εξέλιξη σίγουρα δεν ικανοποιεί κανέναν…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles