15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Lin Bing, Country Manager της Huawei: «Αισιοδοξία αλλά και κατάλληλα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο»!

    Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στη Κίνα και στις Η.Π.Α. έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόσμο της τεχνολογίας, καθώς οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α (με την διαβόητη Black List) επηρεάζουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό εταιρειών. Στον εν λόγω πόλεμο είναι εμφανές ότι δεν υπάρχουν νικητές, καθώς ζημιώνονται τόσο οι καταναλωτές όσο και οι εταιρείες, ωστόσο τις τελευταίες μέρες μας έρχονται καλά νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς διαφαίνεται μια τάση εξομάλυνσης της κατάστασης. Ενδεικτικό είναι ότι πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος Trump στη σύνοδο των G20 ανακοίνωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει μια χαλάρωση στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Huawei. Αν και αυτά είναι πολύ θετικά νέα, ωστόσο θα πρέπει να διανυθεί ακόμα σημαντική απόσταση για να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Πρόσφατα, μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κύριο Lin Bing, Country Manger της Huawei Ελλάδος σε ένα κλειστό session που πραγματοποιήθηκε ειδικά για εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε όχι μόνο να αξιολογήσουμε καλύτερα την κατάσταση, αλλά και να δούμε για το τι μέλλει γενέσθαι…

    Lin Bing Interview (3)

    Doing Business… as usual!

    Eν αντιθέσει με το τι μπορεί να υποθέτουν διάφορες «Κασσάνδρες» που αρέσκονται στο να φέρνουν την καταστροφή, η Huawei σε αυτή τη φάση σε καμία περίπτωση δεν καταρρέει και σαφώς δεν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Αν και είναι απολύτως λογικό, ο κινεζικός κολοσσός να μετράει κάποιες απώλειες λόγω του αρνητικού αντικτύπου και των τεράστιων διαστάσεων που έχει λάβει η διαμάχη ανάμεσα στις Η.Π.Α. και στην Κίνα, ωστόσο σύμφωνα με τον κύριο Lin Bing αυτές είναι πολύ μικρότερες στις περισσότερες αγορές από ότι αρχικά περίμεναν. Μάλιστα, σε ότι έχει να κάνει με την αγορά της Ελλάδος, ο country manager της Huawei ανέφερε ότι οι πωλήσεις ήταν εξαιρετικές για το μήνα Μάιο (με μικρές αποκλίσεις), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει αύξηση των πωλήσεων κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο!

    huawei_building

    Πέραν των πωλήσεων βέβαια, το φλέγον ζήτημα και για το οποίο ρωτήθηκε αρκετές φορές από τους εκπροσώπους του Τύπου, o κύριος Bing, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η υποστήριξη των Google services στο εγγύς μέλλον. Αναμφίβολα, μόνο και μόνο στην ιδέα ότι ένα high-end premium smartphone της σειράς P ή Mate δεν θα λαμβάνει αναβαθμίσεις και security updates αυτό είναι κάτι που δικαιολογημένα τρομάζει και φοβίζει τους καταναλωτές. Παρόλα αυτά, o κ. Lin Bing εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας απευθυνόμενος προς το καταναλωτικό κοινό, ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την προϊοντική γκάμα και τον προγραμματισμό της Huawei, καθώς αφενός όλα τα μοντέλα που βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών και στα καταστήματα θα αναβαθμίζονται κανονικά και δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία τους καθόλου αφετέρου όσα μοντέλα είναι προγραμματισμένα θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

    Huawei-debuts-Android-9-Pie-beta-program-for-9-smartphones

    Για τον κύριο Bing δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως στην εσωτερική λειτουργία της εταιρείας, με όλες τις εργασίες να συνεχίζονται κανονικά. Παρόλα αυτά, υπάρχει μια στάση αναμονής, περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου των Η.Π.Α για την παραμονή ή μη της Huawei στην (όχι και τόσο κολακευτική) λίστα. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε, σε αυτή τη φάση επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία, αν και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το τι ακριβώς μπορεί να γίνει στο μακρινό μέλλον, καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο τεράστιες χώρες που βρίσκονται σε ένα είδος ιδιάζουσας «εμπόλεμης κατάστασης». Ένα θετικό που βγήκε από την συζήτηση έχει να κάνει με την εκτίμηση των ανθρώπων της Huawei, η οποία είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν αποκλείεται όλα τα προβλήματα να έχουν λυθεί. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στη σχέση που έχει αναπτύξει η Huawei με τους συνεργάτες της, με τον κ. Bing να εκθειάζει τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στον κινεζικό κολοσσό και τους τεχνολογικούς «συμμάχους» της, υπερτονίζοντας το γεγονός ότι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει αφορά δύο από τις μεγαλύτερες χώρες στον πλανήτη κι όχι σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα.

    Huawei P30 lite-02

    Σύμφωνα με τον κ. Bing, η Huawei είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για το worst case scenario και έχει εκπονήσει εναλλακτικά σχέδια, έτσι ώστε να είναι έτοιμη σε περίπτωση που οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσια έκβαση. Αν και παρόλο που επιμείναμε ο κ. Bing προτίμησε να μην απαντήσει σε φήμες που αφορούν στην ανάπτυξη του homemade λειτουργικού συστήματος (Hong-Meng ή Ark OS) της Huawei, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια καλή εναλλακτική επιλογή στο Android. Σε σχετική ερώτηση για το εάν η όλη ιστορία που έχει δημιουργηθεί έχει πλήξει το “Image” της Huawei στους καταναλωτές, η απάντηση που πήραμε ήταν «αρνητική», καθώς από τη στιγμή που ο κινεζικός κολοσσός εξακολουθεί να αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία, συνεχίζοντας την ανάπτυξη των καινοτόμων τεχνολογιών με τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των users.

    Huawei-foldable-Mate-X

    What doesn’t kill you makes you stronger!

    Ένα παλιό «γνωμικό» αναφέρει ότι «What doesn’t kill you makes you stronger» και πράγματι η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα για τη Huawei. Ήδη στη διάρκεια του κλειστού session είχαμε τη ευκαιρία να δούμε από κοντά το Mate 20x 5G, το οποίο ενδέχεται να δούμε πολύ σύντομα στην ελληνική αγορά (ανάλογα και με τη ζήτηση, καθώς ως γνωστόν δεν υπάρχουν ακόμη δίκτυα 5G στη χώρα μας, καθώς από το 2020 και βλέπουμε), ενώ πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσει η διάθεση του πολυαναμενόμενου foldable Mate X, με το release του να τοποθετείται μέσα στον Σεπτέμβριο. Τέλος, όπως μάθαμε το Mate 30 Pro πρόκειται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, όπως άλλωστε ήταν και το αρχικό πλάνο της εταιρείας. Τέλος, το PsmartZ αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στον Ιούλιο.

    Lin Bing Interview (5)

    Αν και δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, ωστόσο όπως και στη ζωή έτσι και στις επιχειρήσεις ότι οι δυσκολίες μπορεί να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την Huawei, καθώς εάν η κινεζική εταιρεία ξεπεράσει τον σκόπελο αλώβητη, τότε θα είναι σα να έχει κερδίσει μια τεράστια και πολύ δύσκολη μάχη. Ίδωμεν, από τον Σεπτέμβριο τα σπουδαία ή… σε λίγες μέρες!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles