19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    «Λογιπαίγνιον 2020»: Διαγωνισμός παραγωγής βιντεοπαιχνιδιού με θέμα «Έξυπνη Πόλη»

    Διαγωνισμός παραγωγής βιντεοπαιχνιδιού, «ΛΟΓΙΠΑΙΝΓΝΙΟΝ», διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας RISE και τα Τμήματα Πληροφορικής των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Κύπρου με την υποστήριξη της εταιρίας Wargaming.

    Θέμα του διαγωνισμού είναι η «Έξυπνη Πόλη», και για σκοπούς ενημέρωσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων που δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες ενημερωτικές  συναντήσεις, κατά την διάρκεια των οποίων έγιναν παρουσιάσεις από ειδικούς του RISE και της Wargaming. Ο Δρ. Δημήτρης Αντωνιάδης (RISE) μέσα από την παρουσίαση του εξήγησε τι σημαίνει «Έξυπνη Πόλη», και ποιες είναι οι λειτουργίες της, ενώ ο Αλέξανδρος Μήτσης (Wargaming) μίλησε για το πως σχεδιάζεται ένα βιντεοπαιχνίδι και ο Δρ. Παναγιώτης Χαραλάμπους (RISE) εξήγησε τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της παραγωγής ενός βιντεοπαιχνιδιού. Ανάλογη συνάντηση με Ομάδες  φοιτητών Πανεπιστημίων (δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δέκτες έως και την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2020), θα πραγματοποιηθεί στις  19 Φεβρουαρίου 2020.

    Τέλος, σημειώνεται ότι, οι τρεις καλύτερες ομάδες της κάθε κατηγορίας, δηλαδή Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημίων θα κερδίσουν αυτόματη συμμετοχή σε καλοκαιρινό πρόγραμμα πρακτικής εκπαίδευσης στο RISE (Γυμνάσια) ή στη Wargaming σε θέματα σχεδιασμού και παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών (Λύκεια και Πανεπιστήμια).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles