18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το λογισμικό που μπορεί να σε δείξει να λες οτιδήποτε σε ένα βίντεο!

    Γερμανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα λογισμικό που μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να πει οτιδήποτε σε ένα βίντεο!

    faces-screen

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων που ασχολείται με υπολογιστές έχει δημιουργήσει ένα νέο λογισμικό που χρειάζεται μόνο μια κάμερα και ένα κλιπάκι 15 δευτερολέπτων στο YouTube, προκειμένου να κάνει κάποιον να φαίνεται ότι λέει οτιδήποτε με ρεαλιστικό τρόπο.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το λογισμικό λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που το πρόσωπο στο βίντεο κλιπ μπορεί να πει κάτι που θέλουν οι ίδιοι.

    Βασικά οι επιστήμονες έχουν εφεύρει ένα λογισμικό που χειρίζεται οποιοδήποτε πρόσωπο σε ένα βίντεο κλιπ χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε 3D κάμερας. Το μόνο που χρειάζονται οι επιστήμονες είναι ένα βίντεο κλιπ 10 δευτερολέπτων του προσώπου που θέλουν να χειραγωγήσουν, όπου ο στόχος να δείχνει μια ποικιλία συναισθημάτων. Από αυτό το βίντεο το πρόγραμμα τους σχεδιάζει ένα μοντέλο 3D.

    Μόλις αυτό το 3D μοντέλο σχηματιστεί, το πρόγραμμα χαρτογραφεί τις κινήσεις του άλλου ατόμου σε αυτό το μοντέλο. Για παράδειγμα, το λογισμικό κάνει αρχικά ένα 3D μοντέλο του Donald Trump και μετά ταιριάζει τις κινήσεις των χειλιών σας με του Trump. Μόλις αυτό επιτευχθεί, ο Trump θα πει ό, τι θέλετε και κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την αλλαγή.

    Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι το πρόσωπο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει στο κλιπ των 10 δευτερολέπτων να είναι εκφραστικό, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι 100 τις 100 ρεαλιστικό. Λένε ότι ένα πρόσωπο όπως του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιο δύσκολο να φανεί ρεαλιστικό, γιατί ουσιαστικά μιλάει πολύ μονότονα και ανέκφραστα.

    Αυτό το λογισμικό έχει τεράστια αποδοχή, διότι τα κινηματογραφικά στούντιο ξοδεύουν ήδη εκατομμύρια δολάρια για να πάρουν τα δικαιώματά του. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, αυτό το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα, για να κάνει διάσημους ανθρώπους να λένε πράγματα που δεν υφίστανται, σύμφωνα με την πρόθεση του κατασκευαστή του. Οι εντυπώσεις δικές σας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles