20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Logitech G Cloud: Νέα handheld κονσόλα μπαίνει σφήνα στα Steam Deck και Switch;

    Όλοι γνωρίζουμε ότι στις φορητές κονσόλες το Switch της Nintendo είναι απλώς… κορυφαίο, έχοντας πραγματοποιήσει πραγματικά αστρονομικές πωλήσεις και διαλύοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Επιπλέον, και το Steam Deck αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση, η οποία έχει ήδη αποκτήσει το φανατικό κοινό της. Παρόλα αυτά, πάντοτε υπάρχει χώρος και για άλλους… «πρωταγωνιστές» στον κόσμο των handhelds και η Logitech επιχειρεί να πλασαριστεί στις φορητές κονσόλες με την Logitech G Cloud, μια φορητή κονσόλα βασισμένη σε λειτουργικό Android, η οποία θα προσφέρει cloud gaming με τιμή κοντά στα 350 ευρώ.

    Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε και από την ονομασία της, η συγκεκριμένη κονσόλα θα συνδέεται με το Xbox Cloud Gaming και με το Nvidia GeForce Now προσφέροντας cloud streaming, ενώ θα μπορεί να παίζει games και μέσω Xbox app και Steam Link για local streaming από την κονσόλα και το PC σας. Και εάν τα παραπάνω δεν σας φαίνονται αρκετά μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε και άλλες gaming streaming υπηρεσίες (όπως για παράδειγμα είναι το Google Stadia ή το Amazon Luna). Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρέχει υποστήριξη για download mobile games από το Play Store, ωστόσο με τα tech specs που διαθέτει δεν πρόκειται να βάλει φωτιά στα διάφορα benchmark tests, καθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μάλλον κινούνται στη μετριότητα και έτσι η handheld κονσόλα της Logitech ενδέχεται να μην μπορεί να «σηκώσει» native πολύ βαριά games που εντάσσονται στην κατηγορία των ΑΑΑ τίτλων.

    Ειδικότερα, το Logitech G Cloud έχει στο εσωτερικό του Snapdragon 720 SoC, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου (υποστηρίζεται η δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD card). Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Logitech, ένα από τα πλεονεκτήματα του Logitech G Cloud έχει να κάνει με την υψηλή αυτονομία που προσφέρει, καθώς η φορητή κονσόλα της εμβληματικής εταιρείας στον κόσμο των console και PC accessories προσφέρει παραπάνω από 12 ώρες αυτονομίας (φορτίζει μέσα σε περίπου 2.5 ώρες μέσω USB-C). Σε ότι έχει να κάνει με το display του, εδώ έχουμε να κάνουμε με LCD panel στις 7 ίντσες (με ανάλυση στα 1080p), 450 nits φωτεινότητας, υποστήριξη multi-touch και 60Hz refresh rate. Τέλος, σε επίπεδο συνδεσιμότητας υποστηρίζει Wi-Fi 5, καθώς επίσης Bluetooth 5.1 και παραδοσιακό headphone jack των 3.5mm.

    Αν και μπορεί να θεωρηθεί μία όχι και τόσο «ισχυρή» φορητή κονσόλα, ωστόσο σίγουρα μπορεί να κερδίσει τους λάτρεις του gaming, οι οποίοι προσανατολίζονται σε μια οικονομικά προσιτή πρόταση για cloud gaming. Για να δούμε εάν η gaming community θα την «αγκαλιάσει»…     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles