14.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Logitech G810 Orion Review: Ένα keyboard-δυναμίτης στα χέρια κάθε gamer!

    Τα gaming keyboards είναι μία ειδική κατηγορία περιφερειακών, τα οποία απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Για αυτό και είναι λογικό να διαφέρουν από το «μέσο όρο», καθώς ο νούμερο ένα στόχος είναι πάντοτε ο υψηλός βαθμός απόκρισης, χωρίς βέβαια να απουσιάζουν οι διάφορες «επεμβάσεις» αισθητικού χαρακτήρα, οι οποίες αν μη τι άλλο χαρίζουν μία πιο trendy και «gaming» πινελιά (όπως για παράδειγμα είναι ο εφετζίδικος RGB φωτισμός). Η Logitech (η οποία δεν είναι «πρωτάρα» στην συγκεκριμένη αγορά), με το mechanical πληκτρολόγιο G810 να επιχειρεί να κερδίσει τους gamers που αναζητούν το κάτι παραπάνω από το keyboard τους…

    Logitech G810 Orion (3)

    Κλασικό look!

    Βγάζοντας το G810 Orion από τη συσκευασία του, αμέσως την προσοχή σου τραβάει το «κλασικό» look που ακολουθεί, καθώς η αλήθεια είναι ότι ο παραδοσιακός σχεδιασμός του δεν παραπέμπει τόσο πολύ σε gaming keyboard. Η Logitech είναι εμφανές ότι με την περίπτωση του G810 Orion δεν θέλησε να ρίξει το βάρος τόσο στην εξωτερική εμφάνιση, καθώς βγάζει μία απλότητα που ίσως να καμουφλάρει κάπως τον gaming προσανατολισμό του.

    Logitech G810 Orion (9)

    Ωστόσο, τo τέλεια συμμετρικό design με την ματ περιοχή και το πλαστικό λείο φινίρισμα στις άκρες, φανερώνει ότι το G810 Orion διαθέτει μία premium χροιά, αν και σε σύγκριση με το G910 η το G410 Atlas της ίδιας εταιρείας, το G810 εκφράζει έναν πιο λιτό και «σοβαρό» χαρακτήρα. Ένα στοιχείο που σίγουρα δεν περνάει με τίποτα απαρατήρητο είναι το πόσο στιβαρό και… βαρύ είναι (ζυγίζει 1 κιλό και 180 γραμμάρια)! Οι gamers εφόσον το θελήσουν μπορούν να τοποθετήσουν το πληκτρολόγιο σε τρεις διαφορετικές θέσεις, ρυθμίζοντας τα ποδαράκια του που συγκρατούν το πληκτρολόγιο. Σε γενικές γραμμές, από την πρώτη κιόλας στιγμή καθίσταται σαφές ότι η πρόταση της Logitech παρέχει μία άκρως «σταθερή» εμπειρία στον χρήστη του.

    Logitech G810 Orion (10)

    Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το G810 Orion μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε (εκτός από τα κλασικά πλήκτρα) τα media control buttons (play/pause, stop, forward και skip), τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη του πληκτρολογίου να ρυθμίσει με άμεσο τρόπο τα πολυμέσα απευθείας από το keyboard.

    Logitech G810 Orion (2)

    Επιπλέον, στο άνω δεξιό τμήμα δεσπόζει η ενσωματωμένη ροδέλα, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να προβεί σε μία σειρά από ενέργειες (όπως για παράδειγμα είναι η αυξομείωση της έντασης κ.α.). Επίσης, το G810 διαθέτει buttons για σίγαση και για ρύθμιση της φωτεινότητας, όπως επίσης και ένα Game Button. Αν και η εμφάνιση δεν είναι το “φόρτε” του, σίγουρα το Orion είναι ένα πληκτρολόγιο που δεν γίνεται να περάσει με τίποτα απαρατήρητο.

    Logitech G810 Orion (6)

    Romer-G in da house!

    Το πιο σημαντικό κομμάτι ενός mechanical keyboard έχει πάντα να κάνει με την ποιότητα στους μηχανικούς διακόπτες των πλήκτρων, με τη Logitech να επιλέγει για το G810 τους Romer-G, οι οποίοι προσφέρουν ταχύτερη απόκριση (έως και 25%) σε σύγκριση με τους συμβατικούς διακόπτες. Παράλληλα, ένα στοιχείο που φανερώνει την ποιοτική υπεροχή των Romer-G είναι ότι παράγουν χαμηλά επίπεδα θορύβου (για τα δεδομένα των mechanical keyboards), καθιστώντας έτσι το G810 ένα από τα πιο «ήσυχα» gaming keyboards που υπάρχουν στην αγορά (ότι πρέπει δηλαδή για τους χρήστες που δεν αντέχουν τον υπερβολικό θόρυβο των mechanical keyboards). Επιπλέον, αξίζει να τονίσουμε ότι οι εξελιγμένοι διακόπτες Romer-G είναι 40% πιο ανθεκτικοί από τον μέσο όρο και έχουν δοκιμαστεί στο να αντέχουν παραπάνω από 70 εκατομμύρια χτυπήματα ανά πλήκτρο. Η υιοθέτηση των συγκεκριμένων διακοπτών αποδεικνύει ότι η πρόταση της Logitech φέρει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην τεχνολογία των keyboards.

    Logitech G810 Orion (4)

    Let there be light(s)!

    Όπως κάθε gaming keyboard που «σέβεται» τον εαυτό του, όλα τα πλήκτρα του G810 είναι φωτιζόμενα, παράγοντας έναν εκπληκτικό backlight RGB φωτισμό 16.8 εκατομμυρίων χρωμάτων. Mε το που θα συνδεθεί στην θύρα USB το G810 δε γίνεται να μην «χαζέψεις» από το μοναδικό παιχνίδισμα των χρωμάτων, όπου η σημαντικότερη δυνατότητα τους είναι ότι μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως μέσω του ειδικού software που πλαισιώνει το keyboard. Μάλιστα, οι διακόπτες Romer-G συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους στην καλύτερη διάδοση του φωτός, έτσι ώστε τα πλήκτρα να φωτίζουν τέλεια ακόμη και όταν ο χώρος που βρίσκεται το πληκτρολόγιο έχει από ελάχιστο έως καθόλου φως.

    Logitech G810 Orion (5)

    Το σημαντικότερο είναι ότι το εξαιρετικά ευέλικτο software του G810 Orion πραγματικά μπορεί να κάνει τη φαντασία κάθε φανατικού gamer να οργιάσει, καθώς το πλήθος των επιλογών που προσφέρει σίγουρα θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς! Πέραν της ελεύθερης χρωματικής επιλογής στα πλήκτρα, οι gamers μπορούν να παραμετροποιήσουν πλήρως το πληκτρολόγιο σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες τους! Έτσι λοιπόν έχουν τη δυνατότητα ορισμού διαφορετικών profiles φωτισμού για εκατοντάδες games (το G810 «συνεργάζεται» με 300 τίτλους, αριθμός που σίγουρα θα αυξηθεί στο μέλλον), ενώ μάλιστα οι users που το επιθυμούν μπορούν να προκαθορίσουν συγκεκριμένες «ζώνες» φωτισμού, πραγματοποιώντας έτσι μία ομαδοποίηση στα πλήκτρα που χρησιμοποιούν περισσότερο. Παράλληλα, μπορούν να «παίξουν» με τα διαφορετικά δημιουργικά εφέ φωτισμού και να «μετρήσουν» τα keystrokes per minute (χτυπήματα το λεπτό) ανά πλήκτρο. Σε γενικές γραμμές, η Logitech με το ευέλικτο, εύχρηστο και αποδοτικό software δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να προσαρμόσει το πληκτρολόγιο πάνω στις δικές του ανάγκες (και gaming… «ορέξεις»)!

    Logitech G810 Orion (7)

    Powerful and classy!

    Αν και το G810 Orion ξεγελάει με την κάπως «κλασική» εμφάνιση του, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο «ποιοτικά» mechanical keyboards της αγοράς. Με μοναδική απόκριση και αντοχή, αλλά και εξαιρετικό software που δίνει στον χρήστη τον απόλυτο έλεγχο τόσο στην απόδοση του πληκτρολογίου όσο και στην εμφάνιση, το G810 πρόκειται για μία δυναμική και ελκυστική πρόταση, η οποία έχει όλα όσα αναζητάει ο απαιτητικός gamer. Αν και όπως όλα τα gaming keyboards στοιχίζει λιγάκι παραπάνω (θα το βρείτε στα 169 ευρώ περίπου), ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι θα σας αποζημιώσει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles