15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Logitech Lift Review: «Up-LIFT-ing experience και μοναδική εργονομία»!

    Από τη δεκαετία του ’80 που το mouse έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας που μας προσφέρει ο προσωπικός υπολογιστής, η αλήθεια είναι ότι στις δεκαετίες που ακολούθησαν λίγα έγιναν για να αλλάξει δραστικά το σχήμα του. Μπορεί να προστέθηκαν Buttons ή να εκτοξεύτηκε η απόκριση και η ευαισθησία του στα ύψη  ή ακόμη να είδαμε πιο «φαντεζί» gaming εκδοχές με RGB φωτισμό τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η core φιλοσοφία του σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό και τον χρηστικό τρόπο λειτουργίας έχει παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Η Logitech που όλοι γνωρίζουμε το πόσο πολύ έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην εξέλιξη του mouse, για μια ακόμη φορά… καινοτομεί, σχεδιάζοντας το Lift, ένα vertical mouse που αλλάζει άρδην την εικόνα που έχουμε για τη μορφή και το design ενός mouse.

    Το mouse… αλλιώς!

    To πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσετε βγάζοντας το Lift από τη συσκευασία του είναι ότι η σχεδιαστική του γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με το μέσο “παραδοσιακό” mouse. Αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται ουσιαστικά για ένα vertical ποντίκι, το οποίο ουσιαστικά είναι σαν να έχει στρίψει ένα τυπικό mouse κατά 90 μοίρες. Λόγω αυτής της ιδιαίτερης θέσης, η πλειονότητα των buttons βρίσκονται στο δεξιό κομμάτι, πράγμα που σημαίνει ότι ο τρόπος που το κρατάτε είναι πέραν από ότι έχετε συνηθίσει. Όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε με βάση μια σειρά από επιστημονικές μελέτες, ένα vertical mouse μπορεί να αποδειχθεί ιδανικό στους χρήστες, οι οποίοι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν για πολλές ώρες το ποντίκι τους και υποφέρουν από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, καθώς όπως όλα τα vertical mouse έτσι και αυτό ουσιαστικά αφαιρεί την πίεση (αν και αξίζει να σημειωθεί ότι η Logitech σε καμία περίπτωση δεν συνδέει το Lift με οποιαδήποτε βελτίωση της εν λόγω πάθησης).

    Εάν περιεργαστείτε το Lift με μεγαλύτερη προσοχή θα διαπιστώσετε ότι διαθέτει όλα εκείνα τα features που το κατατάσσουν στα high-end mouse. Στο μπροστινό τμήμα του, θα συναντήσετε το right και left click button και την clickable ροδέλα κύλισης, ενώ στο αριστερό τμήμα του έχουν τοποθετηθεί δύο προγραμματιζόμενα thumb buttons. Στην κάτω επιφάνεια μπορείτε να επιλέξετε το profile από τον ειδικό διακόπτη (μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth σε τρεις διαφορετικές συσκευές – ένα desktop, ένα tablet και ένα laptop για παράδειγμα – και το διακοπτάκι σας δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής), ενώ εκεί θα δείτε το Power button καθώς επίσης και το tray για την εισαγωγή της μπαταρίας (δέχεται τύπου ΑΑ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Logitech προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης τόσο μέσω Bluetooth, όσο και μέσω USB wireless. Αν και ανάλογη φιλοσοφία με αυτή του Lift είχαμε δει στο παρελθόν με το MX Vertical, η προηγούμενη κατακόρυφη πρόταση της Logitech ήταν αρκετά πιο ογκώδης. Με την περίπτωση του Lift όμως η κομψότητα δείχνει να κερδίζει έδαφος.

    Performance… and more!

    Το Lift θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ως ένα μίνι-όπλο στα χέρα οποιουδήποτε χρήστη, ο οποίος αναζητάει έναν τρόπο για να έχει μια πιο ξεκούραστη εμπειρία στο χέρι του, αλλά και είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει κάτι νέο (τα vertical mice εκ φύσεως δεν είναι για όλους). Αν και απαιτείται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να μπορέσει κάποιος να το συνηθίσει, παρόλα αυτά το μόλις συνηθίσετε τον ιδιόμορφο τρόπο λειτουργίας του, θα διαπιστώσετε ότι δεν απέχει και πολύ από ένα συμβατικό mouse. Κρατώντας το Lift μπορείτε να κάνετε με ευκολία τα πάντα (όπως για παράδειγμα είναι το web browsing ή να χειριστείτε τα Windows), με την απόκριση του να βαδίζει στα γνωστά υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η Logitech. Με τα max DPI του να ανέρχονται στα 4000, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Lift χαρίζει μπόλικη ακρίβεια στην κίνηση, καλύπτοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς users.

    Αξίζει να προσθέσουμε ότι το Lift υποστηρίζει το Logi Options+ Software, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να παραμετροποίησετε μια σειρά από λειτουργίες που αφορούν στον χειρισμό του mouse. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε τα DPI και να αναπρογραμματίσετε τα διάφορα buttons του Lift, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Αν και σε beta μορφή το software λειτουργεί με άριστο τρόπο και σίγουρα θα σας δώσει τη «χαρά» του customization. Φυσικά, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ενός mouse που χρησιμοποιείτε ασταμάτητα είναι και η αυτονομία που προσφέρει, με την Logitech να αναφέρει ότι οι μπαταρία του αντέχει για 24 μήνες.

    Lift me up!

    To Lift της Logitech προσφέρει μια τελείως εναλλακτική εμπειρία σε σύγκριση με τα συμβατικά mouse και αυτό που απομένει στον εκάστοτε χρήστη είναι να αποφασίσει κατά πόσο θέλει να «δει» την καθημερινότητά του μέσα από το πρίσμα μιας πιο… vertical ματιάς. Αν και δεν είναι για… όλους, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα ιδανικό αξεσουάρ για τους users που επιζητούν μια τονωτική αύξηση της παραγωγικότητας τους, αλλά και μεγαλύτερη ξεκούραση για τον καρπό τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles