20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Lytro Illum. Η επιστροφή της εταιρείας που θέλει να αλλάξει τη φωτογραφία, με μία επαγγελματική πρόταση

    Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική της Lytro, με την καινοτόμα τεχνολογία “πεδίου φωτός”, έκανε την εμφάνισή της το 2011, αποτελώντας μία άκρως πρωτοποριακή πρόταση, με φιλοδοξία να αλλάξει ό,τι γνωρίζατε για τη φωτογραφία. Για ποιο λόγο; Γιατί πολύ απλά, επιτρέπει να τραβήξετε μία φωτογραφία, στην οποία, μετά τη λήψη της, μπορείτε να εστιάσετε σε οποιοδήποτε σημείο. Η Light Field τεχνολογία της Lytro έκανε τεράστια εντύπωση και άνοιξε νέα “μονοπάτια” στη φωτογραφία, σε σημείο σήμερα τα περισσότερα κορυφαία smartphones να ενσωματώνουν πλέον δυνατότητα αλλαγής focus (με διαφορετικές, βέβαια, τεχνολογίες).

     

    LYTRO ILLUM 01

    Τώρα, η εταιρεία επιστρέφει με τη νέα της επαγγελματική πρόταση, με την ονομασία Lytro Illum. Ενώ η πρώτη Lytro ήταν, στην ουσία, ένας μικρός “κύβος”, η νέα πρόταση μοιάζει περισσότερο στην εμφάνισή της σε μία παραδοσιακή DSLR φωτογραφική μηχανή. Διαθέτει γνώριμο κράτημα, μεγάλη οθόνη 4”, αισθητήρα στα 40-megaray light field και σταθερό φακό με διάφραγμα f/2.0 και οπτικό zoom 8x. Έχει ακόμη υποδοχή για κάρτες SD, καθώς και αφαιρούμενη μπαταρία, ενώ υποστηρίζει GPS και Wi-Fi. Επιπρόσθετα, διαθέτει quad-core Snapdragon επεξεργαστή που, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι 2.000 τοις εκατό πιο ισχυρός απ’ ό,τι αυτός του original μοντέλου.

    LYTRO ILLUM 02

    Η Lytro Illum, πέρα από τη δυνατότητα αλλαγής εστίασης, προοπτικής και βάθους πεδίου, προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της να προβάλλουν τις εικόνες σε 3D, να δημιουργήσουν τα δικά τους animations, να κάνουν export τις φωτογραφίες σε δημοφιλή formats όπως JPEG, αλλά και share στα social media. Το software της μηχανής είναι συμβατό με γνωστές σουίτες επεξεργασίας φωτογραφίας όπως οι Photoshop και Lightroom της Adobe και Aperture της Apple.

    LYTRO ILLUM 03

    Η νέα εντυπωσιακή πρόταση της Lytro θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, με κόστος που φτάνει στα 1.599 δολάρια -με 100 δολάρια έκπτωση για όσους την προπαραγγείλουν πριν τις 15 Ιουλίου- (αρκετά τσιμπημένο κόστος η αλήθεια για μία μηχανή με σταθερό φακό), ενώ θα διατεθεί και στον υπόλοιπο κόσμο χωρίς να γνωρίζουμε πληροφορίες για την τιμή της. Αν, πάντως, σας φαίνεται υπερβολικά ακριβή, η εταιρεία σημειώνει ότι σύντομα θα διαθέσει στην αγορά και πιο προσιτά μοντέλα.

    LYTRO ILLUM 04

    Αλήθεια, πώς βλέπετε τις προτάσεις της Lytro και την ξεχωριστή άποψή τους για το μέλλον της φωτογραφίας;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles