24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Φήμες θέλουν το Apple MacBook Air να αποσύρεται σταδιακά από την “ενεργό δράση”

    Έχει περάσει καιρός από τότε που η Apple ασχολήθηκε με την παραγωγή (ή την αναβάθμιση) του MacBook Air, μίας ομολογουμένως αρκετά πετυχημένης πρότασης που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best-sellers της. Το πρώτο MacBook Air έκανε την εμφάνιση του το 2008 και παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Steve Jobs ως ένα σημαντικό “breakthrough” στον τομέα των notebooks. Και πράγματι όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση, οι περισσότεροι tech gurus είχανε μείνει άφωνοι με το εκπληκτικά λεπτό design του, που εκείνη την εποχή άφηνε τον ανταγωνισμό έτη φωτός πίσω.

    MacBook Air (2)

    Από το 2008 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν αρκετές ποιοτικές αναβαθμίσεις στη σειρά των Air notebooks, με την πιο πρόσφατη να μετράει ήδη δύο χρόνια που βρίσκεται στην αγορά (το updated 13.3 ιντσών MacBook Air που έκανε την εμφάνιση του μέσα στο 2015). Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια ακουγόντουσαν πολλά αναφορικά με τα φιλόδοξα σχέδια της Apple που αφορούσαν στην επέκταση και στην ενδυνάμωση του συγκεκριμένου brand, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είδαμε κάποια σημαντική αλλαγή. Το μοντέλο των 11 ιντσών (που ήταν και το πρώτο που έκανε την εμφάνιση του) έχει σταματήσει να παράγεται από την Apple από το 2016, ενώ όπως όλα δείχνουν την ίδια μοίρα πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα και το μοντέλο των 13.3 ιντσών. Αν και  δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την ίδια την Apple, ωστόσο ένας insider που εργάζεται στα εργοστάσια της Foxconn (η οποία ως γνωστόν ετοιμάζει τα μία hardware components που βρίσκονται στα προϊόντα της Apple), ανέφερε σε σχετικό post στο Reddit ότι η Apple σιωπηλά έχει προχωρήσει στον τερματισμό της παραγωγής του MacBook Air. Αν και μέχρι να έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση δεν μπορούμε να σταθούμε στην  παραπάνω άποψη, παρόλα αυτά όλα συνηγορούν πως το MacBook Air brand πλέον βαδίζει προς την δύση της ζωής του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles