18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Μάχη” για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου δίνει ο Elon Musk

    Ο Elon Musk είναι ένας επιχειρηματίας γνωστός με πολλούς τίτλους. Είναι CEO της Space X, μεγάλο αφεντικό της Tesla, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter και, φυσικά, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη! Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος, πριν από μερικά χρόνια, κατάφερε να εκτοπίσει τον Jeff Bezos της Amazon από την πρώτη θέση και να γίνει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο. Σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, ο Musk έχασε, έστω και προσωρινά, την πρώτη θέση, αφού οι επιχειρηματικές κινήσεις του φαίνεται να έχουν φέρει τα πάνω κάτω.

    Με βάση τα όσα αναφέρει το Forbes, ο Musk έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου την Πέμπτη, αφού, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, η αξία των μετοχών του στην Tesla πήρε την κατιούσα. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει πάνω από το 47% της αξίας από τότε που ο Musk έκανε την αρχική του προσφορά για την αγορά του Twitter.

    Αυτό έφερε στην πρώτη θέση τον Bernard Arnault, τον άντρα δηλαδή πίσω από το πολυτελές brand Louis Vuitton, ο οποίος όμως γρήγορα επέστρεψε στο No. 2 με προσωπική περιουσία 185,3 δισ. δολάρια, αφού ο Elon ανέκτησε γρήγορα τη θέση του. Ο Musk κατέχει τον τίτλο από το 2021 και πλέον η περιουσία του έχει πέσει κάτω από τα 200 δισ. δολάρια κα συγκεκριμένα στα 185,7 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης: Google: Όλα όσα τράβηξαν την προσοχή των Ελλήνων το 2022 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles