16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Madeleine. Μία κάμερα που καταγράφει… μυρωδιές

    Η Madeleine είναι μία κάμερα πολύ διαφορετική από όσες έχετε δει έως σήμερα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Καθώς μπορεί να απαθανατίσει όχι τις αγαπημένες σας στιγμές, που δε θέλετε να ξεχάσετε με τίποτα, αλλά… αρώματα.

    Smell-Camera

    Η πρωτότυπη αυτή κάμερα που συλλαμβάνει… μυρωδιές έχει αναπτυχθεί από τη σχεδιάστρια Amy Radcliffe, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από τη βιομηχανία αρωμάτων.

    Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά η Amy: “Η Madeleine λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως μία κάμερα 35mm. Ακριβώς όπως η κάμερα καταγράφει οπτικές πληροφορίες ώστε να συνθέσει μία εικόνα, η Madeleine μπορεί να καταγράψει τη μοριακή πληροφορία μίας μυρωδιάς.”

    Η πηγή της μυρωδιάς ή του αρώματος τοποθετείται μέσα σε ένα “γυάλινο θόλο” που είναι συνδεδεμένος με το κύριο μέρος της Madeleine. Μία αντλία έπειτα εξάγει και αποσπά τα μόρια του αρώματος, τα οποία, στη συνέχεια, συλλαμβάνονται από μία “παγίδα ρητίνης”. Η παγίδα, στη συνέχεια, με το περιεχόμενό της, μπορεί να αποσταλεί σε ένα εργαστήριο, ώστε να αναλυθεί ή ακόμη και να αναδημιουργηθεί.

    Η Amy Radcliffe πιστεύει ότι αυτός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος καταγραφής αναμνήσεων, θεωρώντας ότι η όσφρηση μας θα μπορούσε να αναλάβει ένα πιο “συνειδητό” ρόλο στον τρόπο που καταναλώνουμε και καταγράφουμε ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας. Γιατί όχι;

    Δείτε ένα σχετικό video

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles