21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Magic Editor: Φωτογραφικά “θαύματα” από τη Google με τη βοήθεια της ΑΙ

    Η Google έχει θέσει ως στόχο να “εξοπλίσει” με ΑΙ χαρακτηριστικά σχεδόν όλα της τα προϊόντα και αυτό συμπεριλαμβάνει ένα photo app στο κινητό. Η εταιρεία παρουσίασε μια “πειραματική” έκδοση του Magic Editor στο Google Photos, το οποίο μπορεί να φτιάξει τις φωτογραφίες, αλλά και να τις αλλάξει με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη.

    Με το εν λόγω εργαλείο, ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει θέματα ή να αλλάξει μέγεθος, να τεντώσει αντικείμενα, να σβήσει ατέλειες που χαλάνε την εικόνα και να αντικαταστήσει έναν συννεφιασμένο ουρανό με μια πιο ηλιόλουστη έκδοση. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Magic Editor θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα Pixel smartphones αργότερα μέσα στο έτος, αν και προειδοποιεί για τυχόν ελαττώματα που θα βελτιωθούν σταδιακά, όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία.

    Η Google δεν πειραματίζεται πρώτη φορά με το AI-based image editing. Το Magic Eraser ήδη επέτρεπε την αφαίρεση ανεπιθύμητων θεμάτων, ενώ το Photo Unblur επέτρεπε κάποιες παρεμβάσεις. Το Magic Editor όμως προχωρά τη διαδικασία ένα βήμα παραπέρα.

    Η τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν νέο περιεχόμενο για να συμπληρώσουν τυχόν κενά και να επέμβουν χωρίς επαγγελματικά εργαλεία σε στιγμιότυπα που δεν ήταν τέλεια συντεθειμένα εξ’ αρχής. Κάτι σαν το Photoshop της Adobe, αλλά αρκετά πιο εύκολο και με την ευελιξία που προσφέρει μια εφαρμογή στο κινητό.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Sony παρουσιάζει το νέο smartphone Xperia 1V (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles