23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Magic: Το “πάρκο ποδηλάτων” στη Σαγκάη που θα σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου

    Προς το παρόν, αποτελεί αρχιτεκτονική ιδέα της εταιρείας JDS architects, αν όμως υλοποιηθεί, θα αποτελέσει ένα από τα ομορφότερα “πάρκα” που έχουμε δει στον πλανήτη.

    Το Chongming Bicycle Park, που έχει σχεδιαστεί με στόχο την κατασκευή του στη Σαγκάη της Κίνας, κέρδισε τις εντυπώσεις μας και μόνο από τα… “χαρτιά”.

    Αποτελείται από ένα Μουσείο Ποδηλάτων, ένα Κέντρο Επισκεπτών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δημιουργώντας μία “όαση” στην περιοχή της Σαγκάης.

    Το Κέντρο Επισκεπτών αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, την είσοδο στο πάρκο, αλλά και σημείο πρόσβασης και πληροφόρησης, ενώ το Bike Museum θα είναι η “ναυαρχίδα” του. Το κτίριο εντυπωσιάζει χάρη στην αρχιτεκτονική της διπλής έλικας (εμπνευσμένη από το DNA), που ξεχωρίζει τόσο αισθητικά τόσο και όσον αφορά την καινοτομία της. Θα δίνει μάλιστα τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να πραγματοποιούν μία εντυπωσιακή καθοδική βόλτα με το ποδήλατο, στη μία από τις δύο διαδρομές που θα προσφέρει.

    Όπως και να έχει, το σχέδιο του “Πάρκου Ποδηλάτων” είναι εντυπωσιακό. Τι να πούμε κι εμείς που δεν έχουμε καν απλά πάρκα – αλλά τι λέμε τώρα, αυτά είναι πολυτέλειες τη σήμερον ημέρα…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles