20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Map of the Internet: η εφαρμογή που σου δείχνει το παγκόσμιο Internet σε 3 διαστάσεις

    unnamed

    Να μία εφαρμογή για όλους εσάς που σας αρέσει να μαθαίνετε πώς λειτουργούν τα πράγματα. Λέγεται Map of the Internet και κάνει… ακριβώς αυτό. Προσφέρει την εικόνα όλου αυτού του δικτύου που αποκαλούμε Διαδίκτυο, με εικονοποίηση όλων των γνωστών παρόχων (ISP), των σημείων ανταλλαγής δεδομένων (Internet Exchange Points) και των οργανισμών ή φορέων όπως τα πανεπιστήμια που εξυπηρετούν τους… δρόμους του Internet.

    Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να αναζητήσετε μία IP ή ένα Website και να σας δείξει το «Δρομολόγιο» που ακολουθεί η πληροφορία μέχρι να φτάσει στη συσκευή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ κομψό timeline, δηλαδή χρονολόγιο, για να δείτε σημαντικές ημερομηνίες όπως την έναρξη του MySpace, ή το λανσάρισμα του Facebook, ενώ σε μία τρισδιάστατη «Γη», μπορείτε να δείτε πού είναι τοποθετημένοι όλοι αυτοί οι οργανισμοί που παρέχουν ή διευκολύνουν το διαδίκτυο με ένα απλό χρωματολογικό συμβολισμό: οι μεγάλοι ISP απεικονίζονται με γαλάζιο, οι μικροί ISP με πιο βαθύ μπλε, τα Πανεπιστήμια με έντονο μπλε και κ.ο.κ.

    Χρήσιμο το Map of the Internet; Όχι. Δεν είναι από τις εφαρμογές που θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σας ή θα σας κάνουν πλούσιους. Είναι μία εφαρμογή, όμως, με την οποία θα περάσετε κάμποσες παραγωγικές ώρες, αλλά μαθαίνοντας. Μαθαίνοντας το Internet

    Δοκιμάστε την εδώ για Android κι εδώ για iOS

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles