15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Mars Perseverance: Το Ingenuity κατάφερε να πετάξει, γράφοντας ιστορία!

    To Perseverance ήδη έχει συμπληρώσει σχεδόν 2 μήνες ζωής, εξερευνώντας την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και τώρα τη σκυτάλη παρέλαβε το Ingenuity, το ελικοφόρο drone που καλείται να πετάξει και να εξερευνήσει «δια αέρος» τον πλανήτη Άρη. Το ευχάριστο είναι ότι όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και οι έλικες του Ingenuity κατάφεραν γυρίσουν να γυρίσουν για πρώτη φορά, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται το drone για να ανυψωθεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα!  

    Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες της NASA πιστοποίησαν ότι το Ingenuity είναι σε θέση να πετάξει, κάτι το οποίο θα γινόταν στις 9 Απρίλιου, όμως οι υπεύθυνοι της αποστολής αποφάσισαν να αναβάλλουν τη σύντομη πτήση, καθώς χρειαζόντουσαν περισσότερα δεδομένα ότι το drone του Mars Perseverance θα μπορέσει να φέρει εις πέρας επιτυχώς την πρώτη αυτή αποστολή του. Αυτή η πετυχημένη σύντομη πτήση είχε δοκιμαστικό χαρακτήρα και σύμφωνα με το team του Mars Perseverance αναμένεται να χρειαστούν ακόμη τρεις με τέσσερις δοκιμές, μέχρι ώσπου το Ingenuity να μπορέσει να «πετάξει» κανονικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν  μη τι άλλο αυτή θα είναι μια ακόμη ιστορική στιγμή στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος! Δείτε το πρώτο πέταγμα του Ingenuity, παρακολουθώντας το livestream της NASA…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles