17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Master & Dynamic ΜΗ40 Review & Unboxing: «Work of Art»!

    Η Master & Dynamic είναι μια εταιρεία που δεν είναι ευρέως γνωστή, παρόλα αυτά ανήκει  στις top και premium εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής ποιοτικών ακουστικών που σίγουρα μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φανατικών audiophiles. Δίνοντας έμφαση στα άκρως δυναμικές ηχητικές δυνατότητες, την crystal-clear απόδοση του ήχου και στην στιβαρή κατασκευή, τα προϊόντα της Master & Dynamic είναι σχεδιασμένα για να πρωταγωνιστούν! Το MH40 είναι ένα over-ear headset, το οποίο ενσωματώνει τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά και φυσικά ξεχωρίζει για την ρετρό αισθητική του, θυμίζοντας ακουστικά του… Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

     

    Closed and Dynamic design!

    Με το που αντικρίζεις τα MH40 δε γίνεται να μην σταθείς στη retro αίσθηση που σου μεταδίδουν. Τα ατσαλένια και αλουμινένια parts συνδυάζονται άψογα με τα μέρη που είναι καλυμμένα από δέρμα, φανερώνοντας ότι η Master & Dynamic δεν έχει κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί στα ακουστικά της. H ρετρό αισθητική συναντάει τις “industrial” πινελιές και το τελικό αποτέλεσμα βγάζει αν μη τι άλλο έναν άκρως επιβλητικό και premium χαρακτήρα. To σχεδιαστικό team της Master & Dynamic έχει δώσει ξεχωριστή έμφαση στη λεπτομέρεια, με τόσο το headband όσο και τα ear cups να είναι επικαλυμμένα με δέρμα. Αν και είναι λίγο βαριά («ζυγίζουν» στα 360 γρ,) και τα αισθάνεσαι όταν τα φοράς στο κεφάλι σου, η αλήθεια είναι ότι αποδείχθηκαν αρκετά άνετα ακόμη και ύστερα από μπόλικη χρήση.

    Επιπλέον, ως ιδιαίτερα χρήσιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ύπαρξη ενός audio jack των 3.5mm σε κάθε earcup (στη συσκευασία θα βρείτε ένα καλώδιο απλό και ένα ακόμη με ενσωματωμένο control για το μικρόφωνο και την αυξομείωση της έντασης του ήχου), πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα συνδέσετε σε όποια πλευρά κι εάν επιθυμείτε. Επιπλέον, στο δεξί earcup ξεχωρίζει ένα μικρό mute button, το οποίο μπορείτε να το πιέσετε για να προκαλέσετε τη σίγαση των headphones. Τα MH40 βασίζονται σε έναν closed-back design, κάτι που σημαίνει ότι το earcup με τους οδηγούς Νεοδυμίου των 45mm «κρατάει» περισσότερο τον ήχο εστιασμένο και πιο κοντά στο αυτί του χρήστη, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για ακρόαση σε ανοικτούς χώρους. Σε γενικές γραμμές, τα Master & Dynamic MH40 διαθέτουν έναν άκρως ιδιαίτερο και πιο εναλλακτικό σχεδιασμό που σπανίως συναντάς.

    dav

     

    Master in performance!    

    Μπορεί να διαθέτει ένα design «κλειστού τύπου», ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι επηρεάζεται αρνητικά η ηχητική του απόδοση, η οποία είναι top-notch, δείγμα των άκρως ποιοτικών υλικών από το οποίο είναι κατασκευασμένο το headset της Master & Dynamic. Συνολικά, ο ήχος είναι αρκετά «ζεστός» με μπάσα που κόβουν την ανάσα και ένταση που σε ξεσηκώνει για… πλάκα! Το στοιχείο που τα καθιστά βέβαια τόσο ξεχωριστά είναι ότι ο ήχος είναι απόλυτα ισορροπημένος.

    Είτε «παίζετε» στις υψηλές, είτε στις μεσαίες και χαμηλές συχνότητες, τα MH40 διέπονται από μια ηχητική αρμονία, όπου δεν υπάρχει το φαινόμενο η μία συχνότητα να υπερκαλύπτει ή να υπολείπεται της άλλης. Κρίνοντας με βάση την εμπειρία που είχαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, είναι εμφανές ότι η Master & Dynamic έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικό fine-tuning στον ήχο που παράγουν τα ακουστικά της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορείτε να απολαύσετε τον παραγόμενο ήχο σε όλη του την μεγαλοπρέπεια, χωρίς να αισθάνεστε απώλειες. Εστιάζοντας λίγο παραπάνω στο μπάσο, τα MH40 δεν απογοητεύουν, με το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι σίγουρα πάνω από το μέσο όρο. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε παρά να εκθειάσουμε και την εξαιρετική ηχομόνωση που προσφέρουν, με την πρόταση της Master & Dynamic  να προσφέρει πολύ καλό isolation.

    Unique in possible every way!

    Τα ακουστικά Master & Dynamic MH40 είναι σχεδιασμένα για όλους εκείνους τους users που αναζητούν το κάτι παραπάνω από τα ακουστικά τους. Είτε τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, είτε σε κάποιο μουσικό studio, το μόνο βέβαιο είναι ότι η ακουστική αρτιότητα, ο εργονομικός σχεδιασμός και η retro “industrial” σχεδιαστική φιλοσοφία καθιστούν την πρόταση της Master & Dynamic… «Work of Art» και σίγουρα αξίζουν και το τελευταίο cent που θα δαπανήσετε για την αγορά τους! Δείτε και το Unboxing hands-on video που ακολουθεί για να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες τους…

    Τα Master & Dynamic MH40 μας τα παραχώρησε η Sallas Headphones για τις ανάγκες του review.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles