18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Master Smartphone 400 Review: Μία ευχάριστη έκπληξη!

    Η κατηγορία των low-end συσκευών είναι αδιαμφισβήτητα η πιο δύσκολη για τους κατασκευαστές, καθώς πάνω στη προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν τους καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν λαγούς από τα καπέλα τους. Στη low range κατηγορία η μεγάλη δυσκολία έγκειται στο να βρεθεί η χρυσή τομή, η οποία θα συνδυάζει ποιότητα με χαμηλή τιμή. Ωστόσο, το ευχάριστο για τους καταναλωτές είναι ότι στη χαμηλή κατηγορία μπορούν να παίξουν και άλλες λιγότερο γνωστές (σε επίπεδο φήμης και ονόματος) εταιρείες. Μία από αυτές είναι και η Master, η οποία μας παρουσιάζει το Smartphone 400, μία πρόταση που κοστίζει στα 125 ευρώ και διαθέτει μία σειρά από tech specs, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις περισσότερες βασικές ανάγκες του χρήστη.

    Master

    Οι πρώτες εντυπώσεις…

    Παρατηρώντας το Master 400 η πρώτη εντύπωση που μας άφησε είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή, η οποία ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των παλαιότερων Galaxy της Samsung. Κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής του εμφάνισης είναι οι στρογγυλοποιημένες άκρες, η στιβαρή κατασκευή και η εξαιρετικά λείες πλαστικές επιφάνειες που δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ακριβότερα υλικά. Το Master 400 θα λέγαμε ότι διαθέτει ένα μάλλον κανονικό μέγεθος και έτσι μπορεί εύκολα να χωρέσει στο χέρι, επιτρέποντας με αρκετή ευκολία το χειρισμό των menus με το ένα δάχτυλο. Τα power / lock και volume buttons βρίσκονται τοποθετημένα στην δεξιά πλευρά της συσκευής, στην επάνω υπάρχουν η υποδοχή για τα ακουστικά / hands-free και η micro USB θύρα για την φόρτιση της συσκευής, ενώ στην κάτω πλευρά υπάρχει μόνο το μικρόφωνο.

    Master

    Master

    Το καπάκι του Master 400 αφαιρείται εύκολα (λόγω της εγκοπής που υπάρχει στην δεξιά πλευρά) και στο εσωτερικό του μπορούμε να διακρίνουμε εκτός από την μπαταρία τα δύο slots για κάρτες SIM (μία για κανονικού μεγέθους SIM και μία για mini SIM), όπως επίσης και την microSD θύρα, η οποία δύναται να δεχθεί κάρτες που φτάνουν μέχρι τα 32GB. Τέλος, στο κάτω δεξί τμήμα υπάρχει το ηχείο της συσκευής, ενώ πιο πάνω ο αισθητήρας της κύριας κάμερας μαζί με το ενσωματωμένο flash. Σε σχεδιαστικό επίπεδο, το Master 400 δεν απογοητεύει, ωστόσο η υπερβολικά λεία επιφάνεια του, ενδεχομένως να προκαλέσει το γλίστρημα της συσκευής από το χέρι.

    Οθόνη, hardware & software

    To Master 400 διαθέτει μία IPS οθόνη τύπου WVGA με ανάλυση στα 480x800 pixels, η οποία παρέχει μία στάνταρ ποιότητα στο χρήστη με καλά επίπεδα λεπτομέρειας και ικανοποιητικό φωτισμό.  Στο εσωτερικό του Smart 400 βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής, ο οποίος τρέχει στο 1.5GHz και συνοδεύεται από 1GB ενσωματωμένης μνήμης RAM. O συγκεκριμένος συνδυασμός τείνει να γίνει πλέον το στάνταρ στη κατηγορία των low-range smartphones, με το Master 400 να τρέχει τις περισσότερες εφαρμογές, εμφανίζοντας ορισμένα μικροπροβλήματα στις πιο απαιτητικές applications. Ωστόσο, όπως έδειξαν τα benchmarks, το smartphone της Master δεν τα πήγε άσχημα στον τομέα της διαχείρισης των 2D και 3D εφαρμογών (γεγονός που σίγουρα οφείλεται στην GPU 400 MP της Mali που διαθέτει).

    Master

    Σε επίπεδο λογισμικού το smartphone της Master βασίζεται στο Android 4.2.2 (Jelly Bean), υιοθετώντας το τυπικό Android user interface. Σίγουρα είναι λίγο πίσω για τα σημερινά δεδομένα που οι περισσότερες συσκευές ακόμη και τη χαμηλής κατηγορίας έχουν περάσει στο KitKat, ωστόσο η ύπαρξη του λειτουργικού Jelly Bean εξασφαλίζει ότι η συσκευή δεν θα παρουσιάζει πολλά κολλήματα, λόγω της ανεπάρκειας του hardware να διαχειριστεί ένα πιο απαιτητικό OS.  Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε δοκιμάζοντας τη συσκευή ήταν ότι η ροή των menus ήταν σχετικά ομαλή, ενώ και η πλοήγηση στο Internet κυμαινόταν σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς το web browsing γινόταν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το Master 400 υποστηρίζει 3G και Wi-Fi, Bluetooth, ενώ παράλληλα διαθέτει ραδιοφωνικό δέκτη και GPS. Ολοκληρώνοντας την ανάλυση των hardware specs του smartphone της Master, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το smartphone της Master καταφέρνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

    Master

    Κάμερα και ήχος

    Ο αισθητήρας της κύριας κάμερας ανέρχεται στα 5MP και η ποιότητα των φωτογραφιών σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητική, δίχως να ξεχωρίζει. Η κάμερα του Master 400 διαθέτει Auto-capture και Panorama λειτουργίες, ενώ παράλληλα το flash της συσκευής αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο για τις νυχτερινές σας λήψεις. Επίσης, το Master 400 δύναται να τραβήξει video ικανοποιητικής ποιότητας, ενώ στο στη συσκευή περιλαμβάνεται και μία εμπρόσθια κάμερα ποιότητας VGA, η οποία καλύπτει τις βασικές ανάγκες σας σε video-calls και selfie φωτογραφίες. Όσον αφορά τον ήχο που πηγάζει από το ηχείο της συσκευής, εδώ το Master 400 μας άφησε μία όχι και τόσο καλή εντύπωση, καθώς όταν ανέβαινε η ένταση παρατηρούσαμε έντονη παραμόρφωση στην ηχητική απόδοση.

    Master

     Τελευταίες σκέψεις…

    Το Master Smartphone 400, μπορούμε να πούμε ότι μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς παρόλο που δεν είναι κατασκευασμένο από κάποιον μεγάλο κατασκευαστή και έχει ορισμένες ατέλειες, ωστόσο κάνει τη δουλειά του με αξιοπρέπεια, καλύπτοντας και με το παραπάνω τις περισσότερες βασικές ανάγκες του καταναλωτή. To Master 400 είναι μία ικανοποιητική πρόταση με εξαιρετικά προσιτή τιμή που αξίζει την προσοχή σας.  To Master Smartphone 400 το βρήκαμε στο Planetshopping.gr (Σάμου 15 & Νισύρου, Αθήνα – τηλ. επικοινωνίας: 210.5234201 – 6944.385877).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles