BREAKING

Mastercard Trade Solution: Νέα B2B πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας με στόχο τη διευκόλυνση του εμπορίου στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA) ανακοίνωσαν από κοινού η Mastercard και η Octet Europe. Η νέα αυτή καινοτόμα πλατφόρμα που θα φέρει την ονομασία Mastercard Trade Solution, θα παρέχει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, μέσα από τη διαχείριση όλων των συναλλαγών τους σε πραγματικό χρόνο, με ασφάλεια και αποδοτικότητα.

Η Mastercard Trade Solution, αποτελεί στην ουσία, μια B2B πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών, η οποία είναι άμεσα προσβάσιμη, συμπεριλαμβάνει όλη τη τεχνογνωσία της Octet Europe, ενώ ελέγχει διεξοδικά όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο δίκτυο της. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα μέλη-επιχειρήσεις που συναλλάσσονται στην πλατφόρμα της Octet, έχουν πιστοποιηθεί μέσα από μια σειρά διαδικασιών, όπως οι Anti-Money Laundering (AML), Know your Customer (KYC), Counter Terrorism Financing (CTF) και Economic Trade Sanctions (ETS), με στόχο τη μείωση του ρίσκου για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς του δικτύου. Ο έλεγχος των επιχειρήσεων, παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνάψουν νέες συνεργασίες μέσα από τη πλατφόρμα, για να διεισδύσουν σε ξένες αγορές.

Επιπρόσθετα, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αφορούν την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κεφάλαια και χρηματοδότηση, η νέα πλατφόρμα επιτρέπει στις συμμετέχουσες εταιρείες να χρησιμοποιούν τις Mastercard κάρτες τους, ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο. Μέσα από τη χρήση των καρτών Mastercard οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε άμεσες πληρωμές οποιουδήποτε προμηθευτή για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, καθώς και να απολαύσουν όλα τα προνόμια των καρτών και των πόντων επιβράβευσης που προσφέρουν. Η πλατφόρμα, μέσα από την οποία μπορούν οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της Mastercard, παρέχει μεγαλύτερη ελαστικότητα στους προτιμώμενους τρόπους πληρωμής για κάθε επιχείρηση. Πρακτικά, η συγκεκριμένη λειτουργία, επιτρέπει στους αγοραστές να πληρώσουν με την κάρτα τους, ακόμα και αν ο προμηθευτής τους δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται πληρωμές μέσω καρτών. Παράλληλα, οι πωλητές, έχουν τη δυνατότητα να αποδέχονται πληρωμές στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς,  ανεξαρτήτως του τρόπου που ο αγοραστής επιλέγει να ολοκληρώσει την πληρωμή.

Τέλος, η πλατφόρμα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων να διαχειρίζονται και να απλοποιούν μια σειρά από διαδικασίες, μέσα από την ανίχνευση, επικύρωση και διαπίστευση, κάθε συναλλαγής της επιχείρησής τους. Επιπλέον μπορούν να διενεργούν συναλλαγές σε B2B περιβάλλον, μέσα από τη χρήση καρτών (πιστωτικών ή χρεωστικών), με πλήρη ορατότητα σε όλα τα υποστηρικτικά  έγγραφα για την τέλεση μιας εμπορικής συναλλαγής.

Ο Milan Gauder, Executive Vice President of Product and Innovation at Mastercard Europe δήλωσε σχετικά: «Οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων επιβαρύνονται από μία μεγάλη σειρά από έξοδα, για να μπορούν να αναλύουν εκτενώς τις αλυσίδες εφοδιασμού των επιχειρήσεων τους, ειδικά αν αυτές περιλαμβάνουν διασυνοριακούς προμηθευτές. Αυτό το γεγονός περιορίζει τη διάθεση και την ικανότητά τους να αναπτύξουν την εταιρεία τους σε διεθνές επίπεδο. Η πλατφόρμα Mastercard Trade Solution με την υποστήριξη της Octet, στηρίζει τον ζωτικής σημασίας κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο την επιτυχία στην παγκόσμια οικονομία, καθώς ενισχύει τις δυνατότητες των επιχειρήσεων αυτών, παρέχοντας τους ευελιξία, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Στη Mastercard, δεσμευόμαστε να παραμείνουμε ο συνεργάτης πρώτης επιλογής για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, καθώς και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις οικονομίες ανά τον κόσμο».

Ο Margrith Lutschg-Emmenegger, CEO and Co-Founder Octet Europe ανέφερε πως: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη  Mastercard, βλέποντας παράλληλα την τεράστια δυναμική που αποκτούν τα προϊόντα μας, καθώς γίνονται διαθέσιμα σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, μέσα από το πολύ ισχυρό δίκτυο της. Για εμάς αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία, για να ενισχύσουμε τη χρήση των εταιρικών καρτών από προμηθευτές και εμπόρους, γεγονός που θα υποστηρίξει περαιτέρω τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον ρόλο τους στη δημιουργία διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού».

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment