18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Μαζικές απολύσεις στη Meta – Αφήνουν το πόστο τους 11.000 εργαζόμενοι

    Περίπου 11.000 εργαζομένους απέλυσε η Meta, η οποία, για πρώτη φορά στην ιστορία της απομακρύνει το 13% του προσωπικού, ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξαν άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Οι απολύσεις αφορούν όλα τα τμήματα, δηλαδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, καθώς και το τμήμα του Metaverse, το οποίο για το Mark Zuckerberg αποτελεί το μέλλον, για τους επενδυτές πάλι όχι.

    Ο ιδρυτής του Facebook ανέλαβε την ευθύνη, εκφράζοντας τη λύπη του, αναφέροντας:

    «Θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις και για το πώς φθάσαμε εδώ. Ξέρω πως είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι πολύ για όσους πλήττονται».

    Το τελευταίο διάστημα τα οικονομικά αποτελέσματα της Meta είναι απογοητευτικά και είχε γίνει ήδη γνωστό ότι θα προχωρούσε σε απολύσεις ενός ποσοστού από τους 87.000 εργαζομένους. Η γενικότερη συγκυρία, ο ανταγωνισμός από το Tik Tok και τα τεράστια κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στο metaverse είναι οι βασικές αιτίες για την πτωτική πορεία, η οποία προκαλεί ανησυχία στη Γουόλ Στριτ.

    «Αυτή είναι λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψουμε αυτό», συμπλήρωσε ο CEO της Meta.

    Διαβάστε επίσης:

    Φάκελος Sextortion: Πως να προστατέψετε τους έφηβους από το σεξουαλικό εκβιασμό: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles