15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μαζικές επιθέσεις DDoS σε ιστοσελίδες υπουργείων και κομμάτων από Anonymous (συνεχή updates)

    06/05/12 20:00 Μαζικές επιθέσεις με την μέθοδο Distributed Denial of Service προς ιστοσελίδες υπουργείων και κομμάτων έχουν εξαπολύσει υποστηρικτές της ιντερνετικής κολεκτίβας Anonymous, απ’ όλο τον κόσμο, μέσα στα πλαίσια της επιχείρησης #OpGreece.

    Πρώτος και κύριος στόχος είναι οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Εσωτερικών, ypes.gr και ekloges.ypes.gr, με το πρώτο να “πέφτει” και να επανέρχεται, ενώ ήδη εδώ και μερικές ώρες, στόχος είναι η ιστοσελίδα pasok.gr, αλλά και το portal www.pasok.gr/portal.

    Οι επιθέσεις ξεκίνησαν νωρίτερα από το καθορισμένο “ραντεβού” που είχε οριστεί απόψε στις 22:00 και συμμετέχουν υποστηρικτές των Anonymous απ’ όλο τον κόσμο.

    Ως στόχοι, έχουν καθοριστεί τα sites του υπουργείου εσωτερικών που διαχειρίζονται την μετάδοση των αποψινών εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά και τα sites διάφορων κομμάτων. Η λίστα στόχων αλλάζει και ανανεώνεται όσο περνάει η ώρα και διαφοροποιείται από την αρχική που είχε διαρρεύσει.

    Ο λόγος για τις επιθέσεις των Anonymous απόψε στην Ελλάδα, έχει αναφερθεί σε σχετικό βίντεο-μήνυμα που έχουν κυκλοφορήσει από την Πέμπτη και αναφέρεται στο άδοξο της διαδικασίας των σημερινών εκλογών και τις συνέπειες που θα συνεχίσουν να υφίστανται στην καθημερινότητά τους οι Έλληνες πολίτες.

    Σε αυτό το post θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν τις επιθέσεις… Stay tuned

    Update 06/05/12 21:00 Φαίνεται να έχει επανέλθει η σελίδα του www.pasok.gr/portal αν και έχει πολλές δυσκολίες στη φόρτωση, ενώ υφίσταται αυτή τη στιγμή επίθεση στο site της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, για το οποίο η πρόσβαση είναι επίσης δύσκολη. Οι συντονισμένες επιθέσεις έχουν κι άλλους στόχους, όπως το site singularlogic.eu το οποίο όμως, δεν είναι διαθέσιμο από την εταιρεία μέχρι και αύριο.

    Update 06/05/12 21:20 Σε “δύσκολη θέση” φαίνεται και η ιστοσελίδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α www.syriza.gr

    Update 06/05/12 22:13 Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση DDoS στο ekloges.ypes.gr, τον επίσημο ιστότοπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων των σημερινών εκλογών, με συμμετοχή από φίλους και υποστηρικτές των Anonymous από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. H σελίδα φαίνεται προς το παρόν κανονικά.

    Update 06/05/12 23:11 Η επίθεση δεν φαίνεται να έχει κάποια τύχη καθώς τα μέτρα ασφαλείας που έχουν πάρει οι admins της σελίδας ekloges.ypes.gr φαίνονται αρκετά αποτελεσματικά. Το Υπουργείο χρησιμοποιεί Akamai servers, αρκετά υψηλής τεχνολογίας και ασφάλειας.

    Update 07/05/12 15:00 Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην ομάδα Anonymous #OpGreece-Activism σχετικά με τις χθεσινές επιθέσεις. Στο μήνυμα αναφέρεται η συλλογικότητα των επιθέσεων, η προσπάθεια, αλλά και ο στόχος για τις επόμενες ημέρες. Δείτε αναλυτικά το μήνυμα παρακάτω.

    Χτες δόθηκε μια μάχη από μεγάλος πλήθος ανθρώπων παγκοσμίως και όχι μόνο για Ddos attacks, όπως αναφέρεται από κάποιους. Οι αλήθειες είναι οι εξής:
    1) Η προσέλευση των ανθρώπων ήταν τεράστια σε αυτή τη δράση, ίσως μεγαλύτερη και από την επιτυχή δράση στις 12/2.
    2) Σκοπός των Anons δεν ήταν η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Κύριος σκοπός ήταν ο εκφοβισμός όσων θέλανε να προβούνε σε τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς κι ένα ηχηρό μήνυμα ότι υπάρχουμε, είμαστε εδώ και δε σταματάμε!
    3) Δόθηκε ένας ηλεκτρονικός πόλεμος, όπου και η παρουσία των Anons έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή. Μπορεί να θεωρηθεί ότι χάσαμε. Όμως δε χάσαμε… Ήμασταν εκεί και τους υποχρεώσαμε να μπούνε σε διαδικασίες, πιθανόν πρωτόγνωρες για τα παγκόσμια δρώμενα των εκλογικών διαδικασιών. Τους το αναγνωρίζουμε πως αυτή τη φορά ήταν καλά προετοιμασμένοι! Για κακή τους τύχη όμως, εμείς ηγούμαστε αυτής της μάχης. Προσπαθούν (και είναι η πρώτη φορά που τα καταφέρνουν) να προσαρμόζονται στο δικό μας τρόπο μάχης! Τα όπλα όμως αυτής της μάχης, τα ορίζουμε εμείς και το ξέρουν καλά αυτό!

    Δε σταματάμε εδώ. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας! Επιβάλλεται να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι, κυρίως μετά και την αποτυχημένη επιλογή μερίδας των Ελλήνων, να καθίσουν στα έδρανα της Βουλής τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ των Νεοναζιστών!
    Μέχρι τώρα, γινόντουσαν δράσεις δηλώνοντας την ύπαρξή μας. Από δω και πέρα, επιβάλλεται από μέρους ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ασχέτως ηλεκτρονικών skills, να γίνουν δράσεις ουσίας.

    Ο πόλεμος συνεχίζεται! Μάχες θα δοθούν, θα κερδίσουμε και θα χάσουμε, αλλά στο τέλος θα πάνε όλα καλά! Κι αν κάποια στιγμή δεν πάνε καλά, σημαίνει πως δεν ήρθε το τέλος!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles