17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Με 10.69 δολάρια ένας 22χρονος Βρετανός «φρέναρε» την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση

    Malware Clickjacking 2

    Ένας 22χρονος Βρετανός χρήστης του twitter, MalwareTechBlog, παραδέχθηκε μέσω του προφίλ του πως, κατά λάθος, κατάφερε εν αγνοία του να σταματήσει το κακόβουλο λογισμικό που «χτύπησε» προχθές ταυτόχρονα σχεδόν 100 χώρες. Όπως αποκάλυψε ξοδεύοντας μόλις 10.69 δολάρια δημιούργησε ένα domain name – καινούργιο όνομα ιστοτόπου – όπου και περιόρισε το λογισμικό που επηρέασε 75.000 – 100.000 συστήματα στη χώρα του.

    Ο νεαρός Βρετανός, με την βοήθεια του Ντάριεν Χας της εταιρείας ασφάλειας Proofpoint κατάφερε να εντοπίσει τον «διακόπτη έκτακτης ανάγκης» που είχαν δημιουργήσει οι χάκερ – σε περίπτωση που ήθελαν να σταματήσουν την επίθεση – και μείωσε δραστικά την εξάπλωση του κακόβουλου ιού.

    Για την τεράστια έκταση που πήρε το θέμα με τον νεαρό «ήρωα», ο ίδιος απαντά, όπως αναφέρει η Guardian, ότι θα προτιμούσε να παραμείνει ανώνυμος «δεν έχει νόημα να δώσω τα προσωπικά μου στοιχεία, γιατί προφανώς δουλεύουμε εναντίον κακών και δεν πρέπει να είναι καθόλου ευχαριστημένοι για αυτό που έγινε».

    Επιπλέον, είπε ότι σχεδιάζει να κρατήσει την διεύθυνση URL καθώς αυτός και οι συνάδελφοί του προσπαθούν να συγκεντρώσουν όλα τα IP, ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τα μολυσμένα θύματα, που δεν γνωρίζουν ότι έχουν επηρεαστεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles