12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Με αυτόν τον τρόπο το Facebook θέλει να προστατέψει τη φωτογραφία του προφίλ σου από κακή χρήση

    Το Facebook, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο στόχο έχει να προστατέψει τις φωτογραφίες προφίλ από το να γίνονται download. Κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι να προστατέψει τις γυναίκες και να τις κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν ανεβάζουν φωτογραφίες στη γνωστή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές είναι οι περιπτώσεις εκείνες, όπου scammers συλλέγουν τις φωτογραφίες γυναικών από το Facebook και τις χρησιμοποιούν σε διαφημίσεις ή σε απάτες ερωτικών ραντεβού.

    facebook-photo-guard

    Όταν οι χρήστες επιλέξουν να θέσουν σε ισχύ τα νέα μέτρα προστασίας, δε θα μπορούν άλλοι χρήστες να κατεβάσουν την εικόνα του προφίλ ή να την διαμοιραστούν. Επιπλέον, μπορείτε να θέσετε μια «επικάλυψη» πάνω στη φωτογραφία, που σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Facebook, η περίπτωση ανάρμοστης χρήσης της φωτογραφίας περιορίζεται σημαντικά.

    Τέλος, οι προστατευμένες φωτογραφίες θα φέρουν ένα μπλε πλαίσιο και μια ασπίδα, για οπτική επιβεβαίωση ότι έχει ενεργοποιηθεί η προστασία για αυτές τις εικόνες. Επιπλέον, η δυνατότητα λήψης screenshots απενεργοποιείται στις Android συσκευές. Τα εν λόγω χαρακτηριστικά, δοκιμάζονται αρχικά στην Ινδία, όπου ο γυναικείος πληθυσμός στη χώρα αυτή εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος. Αν η πιλοτική λειτουργία στεφθεί με επιτυχία, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να φθάσει και σε άλλες χώρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles