19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Mε απαγόρευση πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο απειλεί patent troll τη Huawei!

    Mια εταιρεία από τις ΗΠΑ, ονόματι Unwired Planet, κατάφερε να δικαιωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και πλέον μπορεί, αν θέλει, να απαγορεύσει τις πωλήσεις της Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο!

    64643_1497431370-full

    Φυσικά, το πιθανότερο είναι πως δε θα το κάνει, αφού λάβει τη σχετική αποζημίωση (royalties) από τη Huawei. Η Unwired Planet το 2013 απέκτησε περίπου 2.000 πατέντες της πάλαι ποτέ κραταιάς Ericsson. Έτσι, στράφηκε ενάντια στη Huawei αλλά και άλλους κατασκευαστές όπως τη Samsung και την Apple, οι οποίες ήδη έχουν συμβιβαστεί εξωδικαστικά με την εταιρεία. Αξίζει να αναφερθεί πως μιλάμε για μια εταιρεία που τον Οκτώβριο του 2015 είχε μόλις… 16 υπαλλήλους.

    Τον Απρίλιο του 2017 το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας δικαίωσε την Unwired Planet και δύο μήνες αργότερα, μόλις προχθές, ορίστηκε πως η Huawei πρέπει να αποδίδει από 0,032 έως 0,064% της τιμής πώλησης των smartphones της, αν θέλει να συνεχίσει να τις διαθέτει στην αγορά. Αυτή η απόφαση ισχύει για όλες τις πωλήσεις της Huawei παγκοσμίως, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια λίρες μόνο για το 2016. Η Huawei σκοπεύει να ασκήσει έφεση αλλά μάλλον είναι έτοιμη να πληρώσει ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles