17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Με έδρα την Κύπρο, συνενώνει τις δυνάμεις του Alpha ο Δημήτρης Κοντομηνάς

    alpha-logo-end-titles-b

    Κοινοποίηση συγκέντρωσης από τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά, την Alpha Media Group Ltd και την Μότορ Οϊλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ, έλαβε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού στην Κύπρου, αναφορικά με τη σύσταση κοινής επιχείρησης με την ονομασία Nevine Holdings Ltd, με σκοπό την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ.

    Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, μέσω της εταιρείας συμμετοχών Sixomen Limited που είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο, ελέγχει την Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και την Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ. Επιπρόσθετα, ο κ. Κοντομηνάς μέσω της εταιρείας Alpha Media Group Ltd που είναι και αυτή εγγεγραμμένη στην Κύπρο κατέχει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ.

    Η Μότορ Οϊλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ αποτελεί τη μητρική εταιρεία του ομώνυμου ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στους τομείς της διύλισης και παραγωγής πετρελαίου, την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και την ναυτιλία.

    Στόχος στην παρούσα πράξη συγκέντρωσης αποτελούν οι επιχειρήσεις Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ. Οι εν λόγω επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς: (α) η ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ δραστηριοποιείται στα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατά βάση ως πάροχος επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, (β) η Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ δραστηριοποιείται στη λειτουργία ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού τοπικής εμβέλειας στην Ελλάδα, και (γ) η Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ δραστηριοποιείται στη λειτουργία μη ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού τοπικής εμβέλειας στην Ελλάδα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles