16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Με κέρδη 4.5% έκλεισαν οι μετοχές του Facebook έπειτα από την κατάθεση του Mark Zuckerberg στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων

    mark zuckerberg

    Παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων που δήχθηκε ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg κατά τη διάρκεια της χθεσινής πεντάωρης κατάθεσής του ενώπιων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί το Facebook για τη συλλογή πληροφοριών και το μονοπώλιο της εταιρίας στον τομέα δράσης του, που οδήγησαν στο σκάνδαλο της εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την εταιρεία Cambridge Analytica, θετικές ήταν οι επιπτώσεις στις μετοχές του Facebook στο χρηματιστήριο, καθώς  έκλεισαν με κέρδη 4.5%.

    «Το σύμφωνο χρήσης σας για τους χρήστες είναι άθλιο», είπε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Τζον Κένεντι, σχολιάζοντας με αυτό τον επικριτικό τρόπο το ιδιαιτέρως περίπλοκο, όπως είπε, σύμφωνο το οποίο «υπογράφουν» οι νέοι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν ενημερώνει τους χρήστες σας για τα δικαιώματά τους. Σας προτείνω να πάτε σπίτι και να το ξαναγράψετε» τόνισε καταληκτικά ο Τζον Κένεντι.

    Ο Mark Zuckerberg, παρότι εμφανίστηκε αγχωμένος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν, ακόμη και γιατί η επιχείρησή του δεν ενημέρωσε τους χρήστες του μέσου το 2015, όταν ήρθε στο φως το πρόβλημα με την Cambridge Analytica.

    Να σημειωθεί ότι 44 γερουσιαστές συνολικά, είχαν στην διάθεση τους πέντε λεπτά ο κάθε ένας, για να θέσουν την ερώτησή τους και να λάβουν απάντηση από τον CEO του Facebook. Το χρονικό αυτό περιθώριο όμως, φαίνεται να λειτούργησε καταλυτικά στην όλη διαδικασία, καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να τεθούν διευκρινιστικές ερωτήσεις που ίσως έφερναν τον Mark Zuckerberg σε δύσκολη θέση.

    Παρόλα αυτά, ο αντίκτυπος της κατάθεσης του ΜαMark Zuckerberg και όλα όσα αυτή αποκάλυψε είχε θετικές επιπτώσεις στις μετοχές του Facebook στο χρηματιστήριο, που έκλεισαν με κέρδη 4.5%.

    Διαβάστε επίσης: Ο Steve Wozniak αφήνει το Facebook

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles