13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Με νέο update η Siri «τσεκάρει» τους χρήστες iPhone για την ύπαρξη Κορονοϊού!

    Η τεχνολογία είναι γνωστό ότι μπορεί να βοηθήσει στη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό COVID-19 και αυτό το είδαμε μέσα από την χρήση του supercomputer Summit της IBM, ο οποίος βοηθάει την επιστημονική κοινότητα στην εύρεση θεραπείας. Ωστόσο, υπάρχει βοήθεια και σε πιο «ατομικό» επίπεδο, καθώς η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Siri, η έξυπνη βοηθός που βρίσκεται στις συσκευές της Apple θα είναι σε θέση να κάνει ένα πρώιμο screening σε όσους έχουν συμπτώματα και υποψιάζονται ότι έχουν Κορονοϊό.

    Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν την ερώτηση στην virtual assistant της Apple: «Hey Siri, do I have Coronavirus?» και εφόσον δώσουν την συγκατάθεση τους, στη συνέχεια η Siri θα προχωράει σε μια σειρά από ερωτήσεις ιατρικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα εάν ο user παρουσιάζει συμπτώματα ξηρού βήχα, εάν ήρθε σε επαφή πρόσφατα με άτομα θετικά στον ιό κλπ. Αναλόγως με τις απαντήσεις του χρήστη, η Siri στη συνέχεια θα του δίνει συμβουλές (όπως το να πλένει σχολαστικά τα χέρια του ή να μένει στο σπίτι), ενώ εάν μάλιστα κρίνει ότι η κατάσταση του είναι πάρα πολύ σοβαρή θα μπορεί στις Η.Π.Α να καλεί στο 911 για την αποστολή ιατρικής ομάδας στο σπίτι. Αναμφίβολα, η Siri δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη γνώμη ενός ειδικού γιατρού, παρόλα αυτά σίγουρα θα μπορεί να κρούσει κάποιο καμπανάκι κινδύνου, έτσι ώστε ο χρήστης που υποπτεύεται ότι έχει νοσήσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles