13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Με το έργο “AI4EU” σε φάση υλοποίησης οι σχεδιασμοί της Ε.Ε για την Τεχνητή Νοημοσύνη

    robot-artificial-intelligence

    Σε φάση υλοποίησης μέσω του έργου “AI4EU”, εισέρχονται οι σχεδιασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και τη διάχυσή της σε μικρές επιχειρήσεις, μη τεχνολογικές εταιρείες και δημόσιες διοικήσεις, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Η αρχή έγινε χθες (Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019) με την εναρκτήρια συνάντηση των εμπλεκόμενων εταίρων του  έργου AI4EU κατά την διάρκεια της οποίας 79 κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις από 21 χώρες συζήτησαν τη δημιουργία εστιακού σημείου, όσον αφορά τους πόρους τεχνητής νοημοσύνης (AI/ΤΝ), όπως αποθετήρια δεδομένων, υπολογιστική ισχύς, εργαλεία και αλγόριθμοι.

    Να σημειωθεί ότι το έργο, με επικεφαλής τη γαλλική εταιρεία Thales, λαμβάνει συνολική χρηματοδότηση ύψους €20 εκατ. για την επόμενη τριετία, με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες και  υποστήριξη σε δυνητικούς χρήστες της τεχνολογίας, βοηθώντας τους να δοκιμάζουν και να ενσωματώνουν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στις διαδικασίες, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους. Η ανοικτή και συνεργατική πλατφόρμα AI4EU θα συσταθεί εντός του 2019 και θα προσφέρει, επίσης, κύκλους μαθημάτων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Η ομάδα έργου AI4EU θα συνεργαστεί στενά με τους κόμβους ψηφιακής καινοτομίας για τη ρομποτική και με το μελλοντικό δίκτυο κέντρων αριστείας στην τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση της πρόσβασης στην τεχνολογία AI/ΤΝ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles