BREAKING

Meet the future! Medi ON της INTERAMERICAN, το πρωτοποριακό app που φέρνει τον γιατρό στην οθόνη του smartphone σου!

H πρόσφατη πρωτοφανής υγειονομική κρίση με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, μας έκανε να αλλάξουμε συνήθειες, μεταβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Όλοι μας κληθήκαμε να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα, καθώς η προστασία της υγείας τόσο της δικής μας όσο και των δικών μας ανθρώπων, αποτέλεσε δικαιολογημένα τη μοναδική και top προτεραιότητά μας. Ωστόσο, μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα, η τεχνολογία στάθηκε αρωγός στην  προσπάθεια της ανθρωπότητας να μείνει όρθια… Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία υπήρξε (και εξακολουθεί να υπάρχει) τόσο μεγάλη συστράτευση δυνάμεων και οικονομικών πόρων, έτσι ώστε να βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία (ή το εμβόλιο) και έτσι η νόσος COVID-19 να αποτελέσει ένα κακό όνειρο, από το οποίο θα ξυπνήσουμε και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Πλέον, η υψηλή τεχνολογία περισσότερο από ποτέ, βρίσκεται στο πλευρό της ανθρώπινης δραστηριότητας, διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινότητα μας. Σκεφτείτε μόνο πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, εάν δεν είχαμε για παράδειγμα τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους μέσω web conferencing, να δουλεύουμε από το σπίτι ή να παραγγέλνουμε on-line τα ψώνια μας από το Super Market...

Τώρα, η σύγχρονη τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα η εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να βοηθήσει και στον τομέα της συμβουλευτικής και προληπτικής ιατρικής, από τη στιγμή που οι επισκέψεις μας στον γιατρό και στις λοιπές δομές και υπηρεσίες υγείας έπρεπε αναγκαστικά να σταματήσουν υπό το φόβο της διασποράς του ιού. Η INTERAMERICAN, η ασφαλιστική εταιρεία που για πολλές δεκαετίες έχει αποδείξει εμπράκτως την τεράστια δυναμική και τεχνογνωσία της στα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας και πρόνοιας, παρουσίασε πρόσφατα την Medi ON, μια καινοτόμο εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο της INTERAMERICAN να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του, λαμβάνοντας μια πρώτη διάγνωση με βάση τη συμπτωματολογία του. Η INTERAMERICAN αξιοποιώντας την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας, προσφέρει δωρεάν στους ασφαλισμένους της ένας είδος mobile virtual γιατρού. O κάθε ασφαλισμένος μέσα από την οθόνη του tablet ή του smartphone μπορεί να απαντήσει ανά πάσα στιγμή σε δεκάδες διαφορετικές ερωτήσεις που αφορούν την κατάσταση της υγείας του, αποκτώντας έτσι μια πρώτη αίσθηση για το τι μπορεί να του συμβαίνει, αλλά και για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του.

Τόσο η λειτουργία, όσο και η εγκατάσταση της δωρεάν εφαρμογής Medi On είναι «παιχνιδάκι», καθώς οποιοσδήποτε χρήστης, με ελάχιστες γνώσεις πάνω στην κινητή τηλεφωνία μπορεί να την  χρησιμοποιήσει. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, καθώς δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Google Play ή από το App Store της Apple και στη συνέχεια να την ενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας τον ειδικό κωδικό που σας έχει αποστείλει η INTERAMERICAN. Στη συνέχεια, το αμέσως επόμενο βήμα είναι να εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία (προσωποποιημένες πληροφορίες όπως: φύλο, ηλικία, ιστορικό αλλεργιών, ιατρικό ιστορικό ασθενειών ή εγχειρήσεων και φαρμακευτική αγωγή που πιθανόν να συσχετίζονται με τα συμπτώματα), τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από την εφαρμογή για να δημιουργηθεί το ιατρικό σας προφίλ και να υπολογιστούν όλοι οι παράμετροι που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα και την τελική αξιολόγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι  τα στοιχεία που συμπληρώνει ο ασθενής στην εφαρμογή είναι απόρρητα και η εταιρεία δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτά, συνεπώς δεν επηρεάζουν τα συμβόλαια που ο ίδιος διαθέτει.

Το επόμενο βήμα είναι να καταχωρήσει ο ασφαλισμένος τα συμπτώματα που τον απασχολούν, μέσω ενός άνετου και φιλικού user interface. Απαντώντας σε μία σειρά από επιστημονικά τεκμηριωμένες ερωτήσεις και επιλέγοντας μέσα από κατατοπιστικές εικόνες μπορεί να προσδιορίσει το επίπεδο του πόνου και να κατανοήσει καλύτερα τη φύση του προβλήματος. Σκεφτείτε το σα να βρίσκεστε ενώπιον του προσωπικού γιατρού σας, μόνο που αυτή τη φορά όλα γίνονται από την άνεση και την ασφάλεια της mobile συσκευής σας. Όταν πλέον ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων, η εφαρμογή βγάζει το τελικό αποτέλεσμα και σας δίνει έτσι μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση της υγείας σας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε τελειώσει, καθώς στόχος του Medi ON δεν είναι σε καμία περίπτωση να σας ωθήσει ώστε να καταλήξετε σε ένα «δικό σας» ιατρικό συμπέρασμα για το πρόβλημα υγείας που σας απασχολεί, αλλά να σας παρακινήσει ώστε να επικοινωνήσετε άμεσα (ή όποτε το επιθυμείτε) με τους γιατρούς της Γραμμής Υγείας 1010 της INTERAMERICAN, τηλεφωνικά ή μέσω chat. Μάλιστα, σε μια διαφύλαξη και η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι πολύ σημαντική, η εφαρμογή μοιράζεται το ιστορικό με τον γιατρό της Γραμμής Υγείας 1010 ή του chat, μόνον εφ’ όσον ο ασφαλισμένος το επιθυμεί. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να κρατήσει απόρρητο το ιατρικό του ιστορικό.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, σίγουρα θα αναρωτηθείτε για το εάν μια εφαρμογή όπως η Medi ON πραγματοποιεί τα όσα υπόσχεται. Εδώ είναι λοιπόν η στιγμή που «μιλάει» η υψηλή τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και τα καταγεγραμμένα πετυχημένα αποτελέσματά του Medi ON, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Το Medi ON πρόκειται για το μοναδικό application ελέγχου συμπτωμάτων στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί με επιστημονικό τρόπο. Ενδεικτικό των μοναδικών δυνατοτήτων του και των πρωτοποριακών υπηρεσιών που προσφέρει είναι ότι τα πετυχημένα αποτελέσματα του φτάνουν στο 91,3%, αριθμώντας συνολικά περισσότερες από 4.000.000 αξιολογήσεις συμπτωμάτων. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι το Medi ON έχει βραβευθεί για την αξιοπιστία και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων που προσφέρει, στο ετήσιο συνέδριο NODE Health (Network of Digital Evidence in Health). Αυτή τη στιγμή πολλά επιστημονικά ιδρύματα (μεταξύ αυτών και το Yale), νοσοκομεία και φορείς υγείας συνεργάζονται αδιάκοπα, με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών που θα βοηθήσουν σημαντικά στην βελτιστοποίηση του αλγόριθμου της εφαρμογής για ακόμη μεγαλύτερη πιστότητα στα τελικά αποτελέσματα.

To Medi OΝ σίγουρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επαφή μας με τον γιατρό, παρόλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε ασφαλισμένου στα προγράμματα υγείας της INTERAMERICAN. Από τη στιγμή που η υγεία μας αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό, αξίζει να την προσέχουμε και να τη διαφυλάττουμε με ότι καλύτερο και πιο ανεπτυγμένο τεχνολογικά μέσο υπάρχει. Άλλωστε, η INTERAMERICAN γνωρίζει πολύ καλά πώς να φέρνει το «μέλλον» στο σήμερα και σίγουρα με το Medi ON app, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια πρώτη γεύση από τον θαυμαστό κόσμο του αύριο στον τομέα της ιατρικής!    

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment