21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σκούρα τα πράγματα για το mobile τμήμα της Microsoft, καθώς τα έσοδα πέφτουν κατά 70%!

    H Microsoft εδώ και καιρό καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να τονώσει το τμήμα των smartphones της, ενδυναμώνοντας το Microsoft brand, και σίγουρα η κυκλοφορία του Windows 10 Mobile OS ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως παρά τις όποιες προσπάθειες τα νέα που έρχονται από την αγορά δεν είναι και τόσο καλά, καθώς  όπως έγινε γνωστό τα έσοδα που προέρχονται από τις πωλήσεις των Windows Phones γνώρισαν τεράστια πτώση!

    Windows 10 Phones 1

    Τα νούμερα για το 4o τρίμηνο του οικονομικού έτους φανερώνουν μία κατακόρυφη πτώση που προσεγγίζει το 70% σε έσοδα, σε σύγκριση με το ίδιο περσινό χρονικό διάστημα. Αν και η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή για τα smartphones που φέρουν το Microsoft brand, ωστόσο υπάρχει μία μικρή ηλιαχτίδα φωτός για τις πωλήσεις των προϊόντων Surface, τα οποία γνώρισαν μία αύξηση της τάξεως του 9%. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα παραπάνω απογοητευτικά νούμερα επιτάσσουν την άμεση ανάληψη δράσης και η Microsoft οφείλει να αλλάξει στρατηγική εάν θέλει να έχει λόγο ύπαρξης στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Ενδεχομένως το πολυαναμενόμενο Surface Phone, το οποίο ακούγεται εδώ καιρό να αποτελέσει ένα potential game-changer προϊόν, παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό με αυτά τα νούμερα να δούμε την γνωστή εταιρεία να πετάει λευκή πετσέτα και να αφήνει την αγορά των smartphones, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα 2-in-1 laptop hybrids.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles