18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Μεγάλος αστεροειδής θα πλησιάσει τη Γη στις 27 Μαΐου

    O 7335 (1989 JA), ένας μεγάλος αστεροειδής με διάμετρο περίπου 1,8 χιλιομέτρων, αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη στις 27 Μαΐου, χωρίς ωστόσο να τίθενται ζητήματα ασφαλείας για τον πλανήτη μας.

    Το συγκεκριμένο σώμα ανακαλύφθηκε το 1989 και αποτελεί έναν από τους 2.265 διαστημικούς βράχους που η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θεωρεί “δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς”. Ο αστεροειδής θα κάνει στο τέλος Μαΐου την κοντινότερη του διέλευση από τη Γη από τότε που ανακαλύφθηκε, ενώ δεν θα ξαναπλησιάσει τόσο πολύ τουλάχιστον έως το 2914.

    Ο αστεροειδής πρόκειται να περάσει σε απόσταση τουλάχιστον δεκαπλάσια (4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) από εκείνη της Σελήνης από τη Γη. Η διέλευση του θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την παρατήρηση του από αστρονόμους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ο εντοπισμός του θα γίνει καλύτερα στο νότιο ουρανό κοντά στον αστερισμό της Ύδρας.

    Σημειώνεται ότιείναι ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που έχει ποτέ εντοπιστεί να πλησιάζει τον πλανήτη μας, έχοντας υπερδιπλάσιο μέγεθος από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

     

    Διαβάστε επίσης:

    6 soundtracks του μεγάλου Βαγγέλη Παπαθανασίου που άφησαν εποχή

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles