21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Meta: Στα “σκαριά” εφαρμογή που θα χτυπήσει το Twitter

    Η Meta, η μητρική εταιρεία των γνωστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, σχεδιάζει την ανάπτυξη μιας αυτόνομης εφαρμογής social media, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Twitter και άλλες παρόμοιες εφαρμογές, όπως το Mastodon που έχουν καταφέρει να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους.

    Εκπρόσωπος της Meta Platforms ανέφερε σχετικά στο BBC News: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους».

    Η Meta φαίνεται να ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του αντι- Twitter από τη στιγμή που τα ηνία ανέλαβε ο Elon Musk. Η εταιρεία έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα, ενώ δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που αναζήτησαν αλλού… καταφύγιο για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Το γεγονός αυτό αφήνει ένα περιθώριο στον Mark Zuckerberg να εκμεταλλευτεί το κενό.

    Πρόσφατο δημοσίευμα μάλιστα κάνει ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει ότι η υπό ανάπτυξη εφαρμογή θα είναι «Instagram-branded» και θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται σε αυτή χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του Instagram.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles