19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Μετατρέποντας ένα κουτί από πίτσα σε computer και μία μπανάνα σε κινητό

    Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μετατρέψεις ένα κουτί από πίτσα σε… υπολογιστή και μία μπανάνα σε… τηλέφωνο. Για να το κάνεις αυτό, δε θα χρειαστεί να πρωταγωνιστήσεις σε ταινία φαντασίας, αλλά να βρίσκεσαι στα εργαστήρια Ishikawa-Oku του Πανεπιστημίου του Τόκιο

    Τα παραπάνω “αδύνατα” γίνονται δυνατά με τη βοήθεια της “επαυξημένης πραγματικότητας”. Η κεντρική ιδέα του project “invoked computing” είναι να μπορούν να προβάλλονται οθόνες, πληκτρολόγια και άλλα “στοιχεία” από διάφορα gadgets σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ώστε να μην είναι πλέον απαραίτητο εξειδικευμένο hardware για διάφορες τεχνολογικές δραστηριότητες.

    Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να είναι οτιδήποτε (π.χ. ένα κουτί πίτσας ή μία μπανάνα), παρέχοντας τη δυνατότητα στο χρήστη ακόμη και να αλληλεπιδράσει σε αυτά, αγγίζοντας, για παράδειγμα, τη μπάρα του ήχου που εμφανίζεται στο κουτί της πίτσας και μετακινώντας το δάκτυλό του πάνω και κάτω για τη ρύθμιση της έντασης.

    Για να μετατραπεί ένα αντικείμενο σε gadget -όπως π.χ. σε ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν φορητό υπολογιστή- ο χρήστης θα πρέπει απλά να “μιμηθεί” ένα συγκεκριμένο “σενάριο” κινήσεων. Για παράδειγμα, μπορεί να πάρει ένα κουτί από πίτσα και να το ανοίξει ώστε να μοιάζει με ένα πραγματικό laptop ή μία μπανάνα από τη φρουτιέρα και να την πλησιάσει στο αυτί του, ώστε να μιμηθεί την κίνηση που κάνει όταν σηκώνει το τηλέφωνο. Ειδικές κάμερες που βρίσκονται στο χώρο εντοπίζουν την μπανάνα, ενώ ηχεία κατευθύνουν τον ήχο προς αυτήν. Έτσι, ο χρήστης μιλάει στην μπανάνα σαν να ήταν αυτή ένα κανονικό τηλέφωνο!

    Το concept είναι πραγματικά εντυπωσιακό και σε κάνει να φαντάζεσαι ένα μέλλον, όπου η τεχνολογία θα βρίσκεται παντού, ακόμη και σε καθημερινά αντικείμενα του σπιτιού σου.

    Δες και το video!

    Πηγή: Techcrunch

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles