15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Μη δημοσιεύετε άλλα κείμενα προστασίας προσωπικών πληροφοριών στο Facebook!

    Σοβαρά τώρα; Για πόσο καιρό ακόμη θα βλέπουμε copy/paste κειμένων που, με μία απλή ανάγνωση ακόμη, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν κανένα νόημα. “Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια” και ανά συχνά χρονικά διαστήματα έχουμε κύματα δημοσιεύσεων στους τοίχους Facebook friends μας που αφορούν το θέμα της αποφυγής κλοπής προσωπικών πληροφοριών.

    facebook

    Αν και η γνωστή κοινότητα “Ελληνικά Hoaxes” έχει ασχοληθεί πολλές φορές και έχει καταρρίψει τα σχετικά κείμενα οι χρήστες επιμένουν. Γι’ αυτό και χθες το βράδυ επανήλθε και προειδοποίησε ξανά όσους συνεχίζουν να αναρτούν τέτοιες δημοσιεύσεις ότι φυσικά δεν ισχύουν.

    ellinika-hoaxes

    Το κείμενο που κοινοποιούν οι χρήστες τις τελευταίες μέρες έχει ως εξής (φυσικά υπάρχουν και άλλες παραλλαγές).

    “Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: ως απάντηση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111, 112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο Facebook τοίχο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να τεθούν τα δεδομένα υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, να αντιγράψει, να διανέμει, να αναμεταδώσει ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και του περιεχομένου του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αντιπροσώπους ή / και το λοιπό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 – 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Εάν δεν δημοσιεύσετε αντίστοιχη δήλωση, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση των στοιχείων όπως φωτογραφίες σας καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα σας.”

    ή

    “Προθεσμία έως αύριο!!! Όλα όσα έχεις στο προφίλ σου γίνονται δημόσια από αύριο. Ακόμα και τα μηνύματα που έχουν διαγραφεί ή τις φωτογραφίες που δεν επιτρέπεις. Δεν κοστίζει τίποτα μια απλή αντιγραφή και επικόλληση, καλύτερα ασφαλής παρά λυπημένος. Το κανάλι 13 μίλησε για την αλλαγή στην πολιτική απορρήτου του Facebook. Δεν δίνω στο facebook ή οποιαδήποτε πρόσωπα που συνδέονται με το facebook να έχουν την άδεια να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες μου, πληροφορίες, μηνύματα ή δημοσιεύσεις, τόσο στο παρελθόν όσο και το μέλλον. Με τη δήλωση αυτή, δίνω ειδοποίηση στο Facebook και σε οποιονδήποτε άλλο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει ή σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή /και το περιεχόμενό του. Το περιεχόμενο αυτού του προφίλ είναι ιδιωτικό και έχει εμπιστευτικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τιμωρείται από το νόμο (ucc 1-308-1 1 308-103 και το καταστατικό της Ρώμης). Σημείωση: το facebook είναι πλέον μια δημόσια οντότητα. Όλα τα μέλη πρέπει να ποστάρουν ένα σημείωμα όπως αυτό. Αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτήν την έκδοση. Αν δεν δημοσιευτεί αυτή η δήλωση, τουλάχιστον μία φορά, θα είναι σαν να επιτρέπεται τη χρήση στις φωτογραφίες σου, καθώς και τις πληροφορίες που περιέχονται στο προφίλ σας, τις ενημερώσεις και την κατάσταση. ΜΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΊΤΑΙ!!! Κάντε αντιγραφή και επικόλληση για να είσαστε στην ασφαλή μεριά…”

    Φυσικά, δεν πρέπει να το αντιμετωπίσετε με καμία σοβαρότητα, το αντίθετο να το αγνοήσετε ή το πολύ-πολύ να ανεβάσετε μία δημοσίευση που να αποδεικνύει ότι πρόκειται για hoax για να πείσετε και τους τελευταίους που επιμένουν να κάνουν copy/paste. Φτάνει παιδιά…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles