19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Μία μοναδική φωτογραφία αποκαλύπτει τον Ήλιο όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί!

    Παρόλο που είναι το πλησιέστερο άστρο στη Γη, ο Ήλιος διατηρεί ακόμη γύρω από την ύπαρξή του ένα τεράστιο μυστήριο. Στην προσπάθεια να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, οι επιστήμονες αξιοποιούν απεικονίσεις που, πλέον, μπορούν να είναι πιο λεπτομερείς από ποτέ. Όπως αυτή η φωτογραφία που αποτελεί την πρώτη υψηλής ανάλυσης λήψη του Inouye Solar Telescope που βρίσκεται στη Χαβάη στην κορυφή του ηφαιστείου Haleakalā στο νησί Maui.

    Το εν λόγω ηλιακό τηλεσκόπιο χρησιμοποιείται για σκοπούς που αφορούν την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών στο διάστημα. Βασίζεται σε έναν καθρέπτη τεσσάρων μέτρων, τον μεγαλύτερο που υπάρχει σε ηλιακό τηλεσκόπιο και απαιτεί τη χρήση ενός προηγμένου συστήματος ψύξης ώστε να αποτρέψει την υπερθέρμανση από τη συγκέντρωση του ηλιακού φωτός.

    Οι πρώτες εικόνες από αυτό, καθώς και σχετικά βίντεο, δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, εμφανίζοντας την επιφάνεια του ήλιου με μορφή από πολλές μικρές κοκκώδεις δομές σε χρυσό χρώμα.

    Να σημειωθεί βέβαια πως η εικόνα δε θα χρησιμοποιηθεί για επιστημονική έρευνα, καθώς η ομάδα θα συνεχίσει να δοκιμάζει και να βαθμονομεί το τηλεσκόπιο τους επόμενους έξι μήνες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles