20.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Michael Schumacher: Μηνύσεις από την οικογένεια για “κακόγουστη” συνέντευξη με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

    Τους τελευταίους μήνες, αρκετές είναι οι συζητήσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στην καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά και τους κινδύνους παραπλάνησης που μπορεί να προκύψουν από την αλόγιστη χρήση της. Ένα παράδειγμα «κακόγουστης» χρήσης ΑΙ, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια, βγήκε στο φως της δημοσιότητας και αφορά το «βασιλιά» της Formula 1 Michael Schumacher.

    Πιο συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα, η γερμανική tabloid Die Aktuelle χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη, πίσω από ένα «πέπλο» πραγματικότητας, δημοσιεύοντας ένα εξώφυλλο που ανέφερε συνέντευξη με το Schumacher.  Μόνο στο τέλος του κειμένου αποκαλύπτει ότι ήταν μια “φάρσα” που παρήχθη εξ ολοκλήρου από ένα chatbot AI. Όπως ήταν λογικό, η οικογένεια του γνωστού οδηγού δήλωσε ότι σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον της συγκεκριμένης ενέργειας, αφού μέσο υποσχόταν «την πρώτη συνέντευξη» με τον Schumacher, μετά τη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη που υπέστη σε ένα οικογενειακό ταξίδι για σκι στις γαλλικές Άλπεις το 2013. Από τότε, ο διάσημος οδηγός – αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος στην ιστορία της Formula 1 – δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, καθώς η οικογένειά του προστατεύει την ιδιωτικότητά του.

    Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται ραγδαία, ο διαχωρισμός της πραγματικότητας από τη μυθοπλασία – είτε μέσω κειμένου που δημιουργείται από chatbot, ψεύτικων φωτογραφιών ή (πολύ σύντομα) πειστικών ψευδών βίντεο – θα γίνεται όλο και πιο δύσκολος.

    Διαβάστε επίσης: 5 κυβερνοαπειλές που μπορούν να παράξουν εγκληματίες με τη βοήθεια του ChatGPT (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles