21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft διευκολύνει τους προγραμματιστές Windows, iOS, Android, Mac και Linux να προσεγγίσουν δισεκατομμύρια νέων πελατών

    microsoft build

    Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε τις νέες δυνατότητες των Windows 10, αποκαλύπτοντας μια σειρά ανάπτυξης λογισμικού (SDK) ειδικά για να βοηθήσει τους προγραμματιστές στο να μεταφέρουν τα προγράμματα τους από Web, .ΝΕΤ, Win32, Android και iOS στα Windows 10.

    Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου «Build», η Microsoft ανακοίνωσε νέες υπηρεσίες δεδομένων της Microsoft Azure για ευφυείς εφαρμογές, Visual Studio και .NET εργαλεία για Windows, Mac Linux Studio και APIs που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πλούσιες εφαρμογές αξιοποιώντας το Office 365.

    «Η Microsoft έχει μεγάλες φιλοδοξίες για πλατφόρμες οι οποίες ενθαρρύνουν τους προγραμματιστές να εργάζονται σε Windows, Azure και το Office», δήλωσε o Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft. «Μαζί θα δημιουργήσουμε πιο προσωπικές και πιο έξυπνες εμπειρίες που βοηθούν δισεκατομμύρια ανθρώπους να πετύχουν περισσότερα.» 

    Τα Windows 10 προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για προγραμματιστές! 

    Η Microsoft παρουσίασε αρκετά νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 – που αφορούν νέες δυνατότητες για επέκταση των εφαρμογών τους σε μεγαλύτερο εύρος συσκευών, καθώς και νέους τρόπους προγραμματισμού για Windows 10. Αντιλαμβανόμενη το εύρος των ευκαιριών, η εταιρεία ξεκαθάρισε τη φιλοδοξία της να έχει 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές Windows 10 μέχρι το 2018.

    Παράλληλα, η Microsoft εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν ένα και μόνο app το οποίο θα μπορεί να προσαρμόζετε σε όλες τις συσκευές Windows 10, αυτόματα σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα Universal Windows Platform, οι προγραμματιστές μπορούν να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους στις μοναδικές δυνατότητες της κάθε συσκευής, να τις ενσωματώσουν με Cortana και Xbox Live, να προσφέρουν αξιόπιστες συναλλαγές, να δημιουργήσουν ολογράμματα και δημοσιεύσουν τις εφαρμογές στο Windows Store. Επίσης ως μέρος του Universal Windows Platform η εταιρεία παρουσίασε πως οι εφαρμογές αυτές μπορούν να προσαρμόζονται με την χρήση του Continuum για τηλέφωνα, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να τα χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους όπως τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για αυξημένη παραγωγικότητα ή ψυχαγωγία.

    Το Windows Store θα προσφέρει επίσης μια ενιαία εμπειρία για τους χρήστες των Windows 10 σε όλες τις συσκευές κάνοντας την αναζήτηση για εφαρμογές, παιχνίδια, μουσική, βίντεο και άλλου περιεχομένου ευκολότερη από ποτέ.

    Η Microsoft καλωσόρισε όλους τους προγραμματιστές στην πλατφόρμα Universal Windows Platform ανακοινώνοντας τέσσερα νέα προϊόντα ανάπτυξης λογισμικού που θα τους επιτρέψουν ευκολότερα να επαναχρησιμοποιήσουν τον κώδικά τους για εφαρμογές διαδικτύου, .NET, Win32, iOS και Android στο Windows Store με ελάχιστο κόπο και αλλαγές στον υφιστάμενό τους κώδικα. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να ξεκινήσουν με μια υφιστάμενη βάση κώδικα όπως Android ή iOS, να ενσωματώσουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας Universal Windows Platform και να διοχετεύσουν αυτές τις εφαρμογές μέσω του Windows Store. Επίσης αποκαλύφθηκαν νέες λειτουργίες του Microsoft Edge, του νέο web browser των Windows 10,  που θα προσφέρει στους προγραμματιστές καλύτερες ευκαιρίες προώθησης των εφαρμογών τους και μελλοντική επεκτασιμότητα με JavaScript και HTML.

    Με την ευκαιρία της παρουσίασης των νέων λειτουργιών του Windows 10, η Microsoft μοιράστηκε την πρόοδο που έχει κάνει σε λιγότερες από 100 ημέρες μετά την παρουσίαση του Microsoft HoloLens – τον πρώτο στον κόσμο ασύρματο ολογραφικό υπολογιστή, ο οποίος υποστηρίζεται από Windows 10 – και παρουσίασε πως πελάτες όπως την Trimble, Case Western Reserve University και Cleveland Clinic χρησιμοποιούν ήδη αυτήν την καινοτόμα τεχνολογία. Περισσότερες πληροφορίες για τα Windows 10 και το Microsoft HoloLens μπορείτε να βρείτε στο Blogging Windows.

    Azure και Visual Studio βοηθούν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ευφυείς εφαρμογές σε πολλαπλές πλατφόρμες και συσκευές 

    Η Microsoft παρουσίασε την ελαστική βάση δεδομένων Azure SQL Database, η οποία επιτρέπει σε ISVs και σε Software-as-a-Service προγραμματιστές να συγκεντρώσουν δεδομένα απο χιλιάδες βάσεις δεδομένων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την αποτελεσματική κατανάλωση πόρων και την καλύτερη τιμή και απόδοση στο Cloud. Με σκοπό να βοηθήσει τους προγραμματιστές να διαχειριστούν μεγάλα σύνολα δεδομένων, η Microsoft εισήγαγε το Azure SQL Data Warehouse, την πρώτη enterprise-class αποθήκη δεδομένων στο Cloud ως μια υπηρεσία που μπορεί να μεγαλώσει, να συρρικνωθεί και να σταματήσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης το Azure Data Lake, ένα ανοικτό και μαζικά επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης δεδομένων που υποστηρίζει αρχεία μεγέθους petabyte παρέχοντας υψηλής ταχύτητας ενσωμάτωσης με Azure HDInsight, Machine Learning, Cloudera και Hortonworks με σκοπό τον άμεσο εντοπισμό αρχείων και πληροφοριών από τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

    Για να υποβοηθήσεις κάθε προγραμματιστή να είναι πιο παραγωγικό, η Microsoft ανακοίνωσε νέα εργαλεία και runtimes για πολλαπλές πλατφόρμες και συσκευές. Σε ανεπίσημη μορφή για Windows, Mac και Linux, το Visual Studio Code είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα βελτιστοποιημένο για εφαρμογές διαδικτύου και Cloud. Συνεχίζοντας την συνεισφορά της στις κοινότητες Open Source και .Net, η Microsoft διέθεσε μια νέα preview έκδοση των .Net Core για Windows, Linux και Mac OS X. Η Microsoft επίσης διέθεσε το Visual Studio 2015 Release Candidate, που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν εφαρμογές για Windows, Linux, iOS και Android πλατφόρμες.

    Το office δίνει ευκαιρίες στους προγραμματιστές για να προσεγγίσουν περισσότερους χρήστες και να χτίσουν έξυπνες λύσεις 

    H Microsoft παρουσίασε περισσότερους τρόπους για τους προγραμματιστές να προσεγγίσουν 1.2 δισεκατομμύρια χρήστες του Office, μέσω του νέου Office Graph API, εκτεταμένη συλλογή επιπρόσθετων εφαρμογών για iPad και Outlook καθώς και ενοποιημένα API. Το Office Graph API επιτρέπει σε πελάτες και προγραμματιστές να έχουν προσθέτουν και να αναπτύσσουν πάνω στο Office Graph, μια ευφυής συλλογή δεδομένων χρηστών, υπηρεσιών και σχέσεων του Office 365. Ενοποιημένα APIs από OneNote, Outlook και OneDrive, συνδυασμένα με το Office Graph, θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να βοηθήσουν καταναλωτές και οργανισμούς να εκμεταλλευτούν κάποια από τα πιο πολύτιμα και χρήσιμα δεδομένα τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles