BREAKING

Microsoft Κύπρου: H Πειρατεία πνίγει την καινοτομία – Πλήγμα στις τοπικές οικονομίες

Η Microsoft καλεί την Κύπρο να επιστήσει την  προσοχή της στις επιπτώσεις της πειρατείας, στα πλαίσια των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Καλλιτέχνες, εφευρέτες, μουσικοί, ιατροί, προγραμματιστές. Πίσω από κάθε καινοτόμα ιδέα που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη ζωή μας βρίσκεται ένας εφευρετικός, εμπνευσμένος άνθρωπος, διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για την ανάπτυξη αυτής της ιδέας, από τη σύλληψή της μέχρι το στάδιο της ολοκλήρωσης. Δυστυχώς για πολλούς καινοτόμους, η πειρατεία εμποδίζει αυτή την επιτυχία και αποθαρρύνει την ανάπτυξη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας γιορτάζει τη 12η ετήσια «Παγκόσμια Ημέρα Πνευματικής Ιδιοκτησίας» και επικεντρώνεται στους «Καινοτόμους Οραματιστές». Η Microsoft Κύπρου με τη σειρά της αναγνωρίζει την προσφορά των ανθρώπων οι οποίοι επαναστατικά διαμόρφωσαν το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Στην Κύπρο, η Microsoft γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Πνευματικής Ιδιοκτησίας παρουσιάζοντας, με διάφορα μέσα, την ανάγκη προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου των κύπριων δημιουργών. «Η Microsoft αναγνωρίζει ότι η πειρατεία εμποδίζει την καινοτομία η οποία γιορτάζετε μέσω της “Παγκόσμιας Ημέρας Πνευματικής Ιδιοκτησίας”. Μέρος των προσπαθειών της Microsoft Κύπρου, είναι η συνεχής και τακτική διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με την πειρατεία λογισμικού και την ζημιά που αυτή προκαλεί, τόσο στους καινοτόμους της αγοράς μας, όσο και στην οικονομία γενικότερα αφού είτε χάνονται θέσεις εργασίας, είτε δεν δημιουργούνται καθόλου. Επίσης, η Microsoft Κύπρου διοργανώνει κατά περιόδους εκστρατείες Mystery Shopper σε μεταπωλητές λογισμικού και σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, προσδιορίζει τα καταχρασμένα κλειδιά προϊόντων που εμφανίζονται σε Η/Υ κατά τη διάρκεια επιδρομών σε υποστατικά», δηλώνει η Ήβη Δημητρίου, Διευθύντρια Αντιπειρατείας της  Microsoft Κύπρου.

«Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της καινοτομίας», επισημαίνει από την πλευρά του ο David Finn, Associate General Counsel, Worldwide Anti-Piracy και Anti-Counterfeiting της Microsoft. «Όταν οι άνθρωποι επενδύουν χρόνο και σημαντικούς πόρους για τη δημιουργία μιας ιδέας ή προϊόντος απλά για να τους τα κλέψει κάποιος, αυτό διαλύει τον κύκλο της έρευνας και της ανάπτυξης με αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερη επένδυση σε νέες ιδέες. Για να το πούμε απλά, η πειρατεία πνίγει την καινοτομία».

«Εμείς ως προγραμματιστές, έχουμε την ανάγκη να νοιώθουμε ότι το έργο μας τυγχάνει προστασίας όταν αναπτύσσουμε ένα νέο, καινοτόμο λογισμικό πρόγραμμα. Είναι αποθαρρυντικό να διαθέτεις χρόνο και πάθος σε ένα έργο και να νοιώθεις ότι κάποιος άλλος θα το χρησιμοποιήσει χωρίς την αναγνώριση της δικής σου προσπάθειας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε χώρα να έχει γερή νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία, την οποία να επιβάλλει για να προστατεύει τους καινοτόμους της αγοράς. Χαιρόμαστε που στην Κύπρο έχει αναπτυχθεί τέτοια νομοθεσία, παρόλο που πιστεύω ότι ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά από όλους μας για να κτίσουμε μια κουλτούρα σεβασμού», πρόσθεσε ο Δημήτρης Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της D.S. Compass Solutions Ltd.

Αξίζει να αναφερθεί πως τo 2011 ο οργανισμός Business Software Alliance εξέδωσε μια μελέτη, αναφορικά με τις αντικρουόμενες αντιλήψεις που έχουν οι χρήστες Η/Υ σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 71% των χρηστών Η/Υ παγκόσμια, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων παρόλο που το 47% δήλωσαν ότι συνήθως ή πάντοτε αποκτούν τα λογισμικά τους προγράμματα παράνομα.

«Δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι υποστηρίζει τα πνευματικά δικαιώματα αλλά την ίδια στιγμή να ανέχεται την πειρατεία», τόνισε ο David Finn. «Είναι σαν να λες στο παιδί σου να παίζει ποδόσφαιρο σύμφωνα με τους κανονισμούς και εσύ να χρησιμοποιείς τα χέρια σου».

Μέσω της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας θρέφεται η καινοτομία, η οποία οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι καινοτόμοι και οι οργανισμοί ανά το παγκόσμιο μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα την αξία ενός υγιούς περιβάλλοντος πνευματικής ιδιοκτησίας με μια επίσκεψη στη σελίδα της Microsoft IP Licensing. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αυθεντικά προϊόντα της Microsoft και τις άδειες χρήσης, επισκεφτείτε το http://www.HowToTell.com.

Η Microsoft (Nasdaq "MSFT") ιδρύθηκε το 1975 και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών λογισμικού και λύσεων που βοηθούν ανθρώπους και επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment