22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Microsoft – Activision Blizzard: Σύμφωνες με την εξαγορά οι βρετανικές Αρχές

    Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα deals των τελευταίων χρόνων και σίγουρα το μεγαλύτερο για τη βιομηχανία του gaming. Ήταν λογικό οι διαδικασίες να τραβήξουν επί μακρόν και να υπάρξουν διάφορα εμπόδια που θα έπρεπε να ξεπεραστούν. Ο δρόμος όμως πλέον άνοιξε!

    Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, η συμφωνία ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει, αφού η Microsoft αναδιάρθρωσε πρόσφατα τη συμφωνία με τη μεταφορά δικαιωμάτων για cloud gaming -για τρέχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard- στην Ubisoft. Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, καθώς η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε το πράσινο φως.

    “Η CMA αποφάσισε να δώσει στη Microsoft Corporation (Microsoft) τη συγκατάθεσή της για την απόκτηση της Activision Blizzard, Inc.”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

    Ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith ανέφερε ότι η εταιρεία χαιρετίζει την απόφαση της CMA. “Έχουμε πλέον ξεπεράσει το τελευταίο ρυθμιστικό εμπόδιο για να κλείσουμε αυτή την εξαγορά, η οποία πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει τους παίκτες και τη βιομηχανία του gaming παγκοσμίως”.

    Διαβάστε επίσης: Haus: Αυτό είναι το expansion του Dead Island 2 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles