17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Αποκαλύπτει το μέλλον των Windows

    windows-10-continuum

    Η Microsoft αποκάλυψε την Τρίτη το επόμενο λειτουργικό της σύστημα, Windows 10, προσφέροντας τη δυνατότητα για μια πρώτη εμπειρία χρήσης μέσα από έκδοση Technical Preview του «νέου υπολογιστή», εστιάζοντας σε αναβαθμίσεις ειδικά σχεδιασμένες για επιχειρήσεις, αναβαθμισμένη εμπειρία χρήστη, καθώς επίσης και περαιτέρω βελτιώσεις στην ασφάλεια και διαχείριση του λειτουργικού. Τα Windows 10, στην αρχική τους μορφή είναι διαθέσιμα από την 1η Οκτωβρίου. Η Microsoft παρουσίασε επίσης το Windows Insider Program (WIP), εγκαινιάζοντας το μεγαλύτερο ανοικτό πρόγραμμα συνεργασίας, αλλάζοντας έτσι τον τρόπο διαμόρφωσης των Windows ικανοποιώντας στο μέγιστο τις ανάγκες των χρηστών. Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία θα λάβουν την έκδοση Technical Preview των Windows 10, τα οποία θα αναβαθμίζονται διαρκώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης του λειτουργικού, έτσι ώστε να αποκτήσουν την εμπειρία του λειτουργικού και θα μπορούν να υποβάλουν τις παρατηρήσεις και βελτιωτικές τους εισηγήσεις.

    Παράλληλα , τα Windows 10 προσαρμόζονται στις συσκευές που χρησιμοποιούν οι χρήστες – από το Xbox μέχρι τους Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και μικροσκοπικά gadgets – με συνεπή, γνώριμη και συμβατή εμπειρία χρήσης, επιτρέποντας παράλληλα την αύξηση της παραγωγικότητας. Τα Windows 10 λειτουργούν πλέον στη μεγαλύτερη γκάμα συσκευών από ποτέ, από το διαδίκτυο μέχρι σε κέντρα δεδομένων των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Η Microsoft παρέχει επίσης μια ενοποιημένη πλατφόρμα εφαρμογών (apps) για τους προγραμματιστές, προσαρμοσμένη για όλες τις συσκευές σε ένα ενιαίο App Store. Οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να δημιουργούν εφαρμογές και να τις εξελίσσουν εύκολα για όλους τους τύπους συσκευών, κάνοντας τη διαδικασία εντοπισμού, αγοράς και αναβάθμισης, ευκολότερη από ποτέ για τους καταναλωτές.

    windows-10

    Τα Windows 10 μπορούν επίσης να κτίσουν σχεδόν τα πάντα από όσα χρειάζονται οι επιχειρήσεις, μέχρι τον πυρήνα του προγράμματος, προσφέροντας επιχειρησιακή ασφάλεια, λύσεις σε θέματα ταυτότητας και προστασίας πληροφοριών, με τρόπο που να μειώνουν την πολυπλοκότητα και να παρέχουν καλύτερες εμπειρίες στους χρήστες. Ένας τομέας εξέλιξης είναι η τεχνολογία που έχει δημιουργηθεί με τις ταυτότητες των χρηστών, κάτι που βελτιώνει την αντίσταση στην παραβίαση, κλοπή ή phishing. Τα Windows 10 βοηθούν επίσης στην πρόληψη της απώλειας δεδομένων, διαχωρίζοντας τα δεδομένα σε επίπεδο εφαρμογής (app) και αρχείου, επιτρέποντας προστασία που ακολουθεί τα δεδομένα όπου και να αποθηκευτούν.

    Η διαχείριση και εγκατάσταση έχουν απλοποιηθεί με σκοπό τη μείωση του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των in-place αναβαθμίσεων από τα Windows 7 ή 8 που εστιάζουν στο να κάνουν την διαγραφή και επανεγκατάσταση στις νέες συσκευές παρελθόν. Οι επιχειρήσεις θα έχουν επίσης την ευελιξία στο να επιλέξουν το πόσο σύντομα θα υιοθετήσουν τις τελευταίες καινοτομίες, καθώς και τις συνεχείς βελτιώσεις με βάση τα δικά τους σχόλια. Επιπλέον, οι οργανισμοί θα είναι σε θέση να προσαρμόσουν ένα App Store ειδικά για τις ανάγκες και το περιβάλλον τους. Το App store θα επιτρέψει την αδειοδότηση εφαρμογών για όγκο χρηστών, την ευέλικτη διανομή εφαρμογών και τη δυνατότητα σε Οργανισμούς στο να ανακτήσουν ή να επαναχρησιμοποιήσουν άδειες χρήσης όταν χρειάζεται.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles