21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Συμφωνία για πατέντες μεταξύ Microsoft και Canon

    Η Microsoft και η Canon συνάψαν συμφωνία για αμοιβαία χρήση πατεντών που αφορούν ένα μεγάλο μέρος προϊόντων και υπηρεσιών τους, κυρίως ψηφιακή φωτογράφηση και mobile συσκευές, αλλά χωρίς να δωθούν περισσότερες πληροφορίες για το ποιοί θα είναι οι καρποί της συνεργασίας αυτής.

    canon_microsoft

    Είναι δεδομένο πως η Canon αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές φωτογραφικών και φυσικά πως η Nokia δίνει μεγάλο βάρος στις κάμερες των smartphones της, έχοντας ήδη αρκετό know-how και εμπειρία χάρη στις PureView υλοποιήσεις. Ωστόσο, η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει πως δε θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δύο, όσον αφ ορά τις πατέντες που χρησιμοποιούν.

    lumiacanon

    Το ζήτημα είναι αν “κρύβει” πίσω της μια επικείμενη συνεργασία για την ενσωμάτωση τεχνολογίας της Canon σε Nokia/Microsoft smartphones, ή εάν η Canon σκέφτεται να κυκλοφορήσει κάποια smart camera με Windows Phone OS (μάλλον λιγότερο πιθανό σενάριο). Μέχρι στιγμής μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αλλά το σίγουρο είναι πως θα δούμε και στο μέλλον συσκευές Nokia/Microsoft με κάμερες υψηλών προδιαγραφών!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles